Készült: 2020.07.05.13:28:50 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

315. ülésnap (2013.10.24.), 72. felszólalás
Felszólaló Vigh László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:48


Felszólalások:  Előző  72  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VIGH LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Józsa képviselő úr felszólított bennünket, hogy mit szeretnénk. Szeretnék neki válaszolni. A családokon szeretnénk segíteni. (Dr. Józsa István: Mi akadálya van?) Ez a rezsicsökkentés. A családokon szeretnénk segíteni.

És nagy tiszteletem Bokros Lajosé (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Túlzásokba esel!), de úgy emlékszem, hogy azon ciklus után, amikor a Bokros Lajos volt, nem ők következtek. Tehát ha valóban olyan jól dolgozott, valóban olyan jól tette a dolgát, akkor miért mondták a magyar polgárok, hogy elég volt ebből? Ha valóban olyan jól csinálta a dolgát, hogy kimentette az országot abból a kátyúból, akkor miért mondták azt, hogy elég volt önökből? Szerintem azért, mert valami hiba történt ott.

És amikor arról beszél ön, hogy nyereség nélkül nem működik egy cég, teljesen egyetértünk. Mi nem azt mondtuk, hogy nyereség nélkül működjön egy cég, hanem azt mondtuk, hogy lehet úgy is nonprofit, hogy nyereséget termel, azt visszaforgatja a beruházásaiba, de nem úgy, ahogy önök gondolják, hogy 11 milliárd nyereséget visznek ki az országból. Nem úgy. Mert kiviszik a nyereséget az országból azok a cégek, amelyek nem magyar cégek, elviszik a magyar emberek pénzét.

Tehát visszatérve a Józsa képviselő úr kérdésére, hogy mit szeretnénk csinálni, ismételten mondom: a rezsicsökkentés arról szól, hogy szeretnénk segíteni a magyar családoknak, szeretnénk, ha több maradna a zsebükben (Dr. Józsa István: Semmi akadálya!), és a rezsicsökkentés erről szól. Önökkel ellentétben, amikor 300 százalékra emelték a gáz árát, a villany árát, mi szeretnénk csökkenteni, szeretnénk segíteni a családoknak.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  72  Következő    Ülésnap adatai