Készült: 2020.07.12.00:06:17 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

287. ülésnap (2013.06.10.), 283. felszólalás
Felszólaló Vigh László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó Önkormányzati és területfejlesztési bizottság
Felszólalás oka Ismerteti a bizottság véleményét
Videó/Felszólalás ideje 2:08


Felszólalások:  Előző  283  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VIGH LÁSZLÓ, az önkormányzati és területfejlesztési bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Az önkormányzati és területfejlesztési bizottság megtárgyalta a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot. A javaslat lehetőséget biztosít arra, hogy az önkormányzatok többletforráshoz jussanak, amely befolyt összeget kizárólag a lakosságot zavaró tünetek megoldására fordíthatnak. A települési önkormányzatok képviselő-testületei a világörökség területén működő, éjszaka 22 és 6 óra között nyitva tartó, szeszes italt kimérő, árusító kereskedelmi és vendéglátó üzletek rendeletben felügyeleti díj fizetésére kötelezhetik a nyitva tartó üzleteket.

A javaslat alapján a világörökség területén működő, szeszes italt kimérő, árusító kereskedelmi és vendéglátó üzlet 24 és 6 óra közötti nyitva tartásához a jegyzőnek a rendőrség szakhatósági hozzájárulásának figyelembevételével kiadott engedélye szükséges. Az engedélyezési eljárásban a rendőrség szakhatóságként vesz részt, amely szakhatósági eljárás a vendéglátó üzlet 24 és 6 óra közötti nyitva tartásának közbiztonságára gyakorolt hatására, a személy- és vagyonbiztonsággal kapcsolatos kérdésekre, továbbá a működésével összefüggésben elkövetett jogellenes cselekmények megismétlődése veszélyének értékelésére irányul.

A bizottság megtárgyalta a törvényjavaslatot, azt jónak találta, és 16 igen szavazattal, 4 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett javasolja elfogadásra a tisztelt Háznak.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket.
Felszólalások:  Előző  283  Következő    Ülésnap adatai