Készült: 2019.10.22.09:29:58 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

262. ülésnap (2017.11.28.), 178. felszólalás
Felszólaló Halász János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 2:44


Felszólalások:  Előző  178  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HALÁSZ JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Igyekeztem szerényen és nem arrogánsan felállni, igyekeztem nem arrogánsan ülni csendben a helyemen, de mégiscsak beszéljünk már a valóságról! (Heringes Anita: Végig röhögött, képviselőtársam!) A helyzet az, hogy itt egy helyi televíziókról szóló javaslatról beszélünk. Egy valóságos problémát fogalmazunk meg, a helyi televíziók pályáztatását könnyítjük ezzel a javaslattal, ez a szándékunk. Az ellenzéki képviselők pedig nem a valóságról beszélnek, hanem összevissza minden másról.

Nem véletlenül hangsúlyoztam az első felszólalásomban, az expozéban, hogy a helyi televíziókról van szó, de itt az ellenzéki képviselők beszéltek mindenről, helyi rádióról sokkal többet, mint helyi tévékről, a napilapokról sokkal többet, mint a helyi tévékről. Mesterházy képviselő úr pedig azt mondta, hogy ne nézzük már hülyének őket. Szeretném megnyugtatni őt, meg mindenkit, hogy nem nézzük hülyének őket; én is kérek egyet: ne beszéljenek hülyeséget, kérem szépen. (Heringes Anita: Maga mutogatta az előbb, képviselőtársam, hogy hülyének néz minket!) Ugyanis miről van szó? Képviselő asszony, feltettem a szemüvegemet, ne értsen már félre mindent! (Heringes Anita: Képviselőtársam, legalább ne hazudjon! ‑ Az elnök csenget.) A helyzet a következő.

(16.10)

Itt a helyi tévékről beszélünk. A helyi televíziók közül (Heringes Anita frakciótársához fordulva: Még egy ekkora bunkó!) 38 frekvenciáról, 37 darab tévé 38 helyéről. De hát nem ennyi helyi tévé van Magyarországon, hanem sok száz! A döntő többségük kábelen működik, képviselő asszony. Most nem a rádiókról beszélek; a tévékről, a helyi tévékről, és a javaslatunk itt is csak azt a 37-et, összesen 38 helyszínt célozza, ahol a földfelszíni digitális sugárzással érintettek. A többiek kábelen működnek, tehát minden, amit önök elmondtak, még ha föl is háborodnak, szerintem sokkal inkább tartozik a sületlenség kategóriájába, mint a valóságéba.

A helyzet az, hogy a javaslatunk erről szól, azaz a helyi televíziók digitális földfelszíni sugárzásos pályázatának az egyszerűsítéséről, és én most is igyekszem nagyon szerényen ehhez kérni az önök tiszteletteljes támogatását. Ha a mozdulatom pedig félreérthető volt, akkor megkövetem a képviselő asszonyt, mert egyáltalán nem volt semmi szándékom semmi rosszat mutatni; kétségtelen, amit most elmondtam, azt pedig tartom most is, mert szerintem nem kell hülyeségeket beszélni, képviselő asszony. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  178  Következő    Ülésnap adatai