Készült: 2020.10.25.17:40:43 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

236. ülésnap (2017.06.23.), 52. felszólalás
Felszólaló Halász János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 3:09


Felszólalások:  Előző  52  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HALÁSZ JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. (Közbeszólások az ellenzéki képviselők soraiból.) Tisztelt… (Zaj. ‑ Az elnök csenget.) Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Amikor ezt a törvényjavaslatot benyújtottuk, világossá tettük, hogy a pártok átlátható finanszírozását szeretnénk megteremteni. (Közbeszólások és derültség az MSZP soraiban.) Eltelt a benyújtás óta most már közel két hónap, ez alatt a két hónap alatt nagyon sok mindent hallottunk a törvényről és arról az eseményről, ami egyébként a törvény benyújtását kiváltotta. Világos volt, Magyarországon mindenki láthatta, hiszen ‑ ahogy bevallották ‑ több mint 2 ezer helyen kampányoltak, plakátoltak a jobbikosok (Mirkóczki Ádám: Milyen szörnyű, hogy egy párt kampányol! Szörnyű, nem?!) Simicska plakáthelyein. Világos volt az, hogy egy ilyen… (Közbeszólások a Jobbik soraiból.) ‑ egy ilyen lépés nem történhet egyik napról a másikra csak úgy.

Amikor kérdeztük, hogy hogy, mint történt, mit mondtak? Felvettek 150 millió forintos hitelt. Mikor… (Közbeszólások, zaj.) Mikor beszéltünk arról, hogy kitől, hogy, kiderült, hogy hiteltelenek, még hitelt sem kapnak. Teltek a hetek, nem tudtuk, és nem tudták önök, kedves jobbikosok, megmagyarázni, hogy mi ez az egész (Közbeszólások a Jobbik soraiból.), mostanra pedig kialakult ez a helyzet (Sneider Tamás közbeszól.), mikor már nem tehették meg, nem tehették meg, merthogy bűnügybe keveredtek, és a pártjukat is bűnügybe keverték, el kellett mondaniuk a valós árakat, és ez egy égbekiáltó, égbekiáltó dolog: hazudtak előtte, hazudtak, aprópénzért kapták meg ezeket a plakáthelyeket (Közbeszólások a Jobbik soraiból.), Simicska Lajos plakáthelyeit ezerszámra, ezerszámra. Korrumpálták az egész pártjukat (Közbeszólás a kormánypártok soraiból: Úgy van! ‑ Mirkóczki Ádám: Nyugi! Nyugi!), kiderült, kiderült az, hogy a Jobbik eladta a lelkét, eladta egy milliárdosnak. A Jobbik megvehető párttá vált, és ezt most már önök nem is titkolják, elmondták, hogy milyen olcsón adták magukat. (Közbeszólások a Jobbik soraiból.) Ezt nem szabad hagyni, nem szabad hagyni, mert ha a magyar demokráciában ez a lehetőség fennmarad (Közbeszólások az MSZP soraiból. ‑ Zaj. ‑ Az elnök csenget.), akkor sorra kerülhet minden párt, aki ilyen, mint önök. (Közbeszólások a Jobbik soraiból.)

Éppen ezért ez a törvény az a törvény, amely megmutatja majd a szavazáskor azt, hogy ki az és melyik párt az, amely a korrupció ellen van. Aki ezt a törvényt megszavazza, a korrupció ellen van, aki ezt a törvényt nem szavazza meg, kiállítja magáról azt a bizonyítványt, hogy a saját pártját is szívesen eladná milliárdosoknak. Erről szól ez a javaslat. Most fogunk szavazni… (Közbeszólások a Jobbik soraiból.) Most fogunk szavazni. (Közbeszólások a Jobbik soraiból.)

Kérem, hogy gondolják ezt meg, minden pártot arra kérünk (Közbeszólások a Jobbik soraiból.), az LMP-t is, amely a múltkor adott be javaslatokat, és mégsem szavazta meg, mert lehet, hogy Simicska keze már odáig is elért. Lehet, hogy a Jobbikot kérni sem kell, mert emlékszünk, a múltkor is, amikor nem ment át a törvény, mennyire megkönnyebbültek, most is azért óbégatnak, hogy nehogy ebből véletlenül törvény legyen. (Közbeszólások a Jobbik soraiból.)

Márpedig az lesz belőle, és meg fogjuk teremteni Magyarországon azt a helyzetet, hogy a pártokat ne lehessen megvenni kilóra, mint ahogy Simicska megvette önöket, jobbikosokat. (Közbeszólás a kormánypártok soraiból: Úgy van! ‑ Közbeszólás az MSZP soraiból.) Kérem, hogy támogassák a javaslatunkat.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  52  Következő    Ülésnap adatai