Készült: 2021.02.25.11:59:47 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

313. ülésnap (2013.10.21.), 93. felszólalás
Felszólaló Dr. Harangozó Tamás (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:07


Felszólalások:  Előző  93  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HARANGOZÓ TAMÁS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Legfőbbügyész-helyettes Úr! Nem velem vitatkozik, egyik mondatot se én tettem, én csak idéztem. Idéztem a bíróságtól, amelyik most már másodszorra mondja azt ki, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség munkáját nem jól végzi. A politikai motivációt se én emlegettem, hanem többek között a bíróság.

Én értem, hogy folyamatban lévő ügy van, akkor nekem az is egy elfogadható válasz, ha ma ön legalább ígéretet tesz arra, hogy a hasonló indoklással lezárt, jogerős bírósági ítélet után lesz következménye a Központi Nyomozó Főügyészségen, személyi következménye is annak, ha ilyen hibákat követnek el akár szakmai vonalon, ha pedig a politikai motiváció bizonyított, akkor nyilván sokkal súlyosabb ügyről van szó.

Meggyes Tamást pedig azért kérdeztem meg - és a személyes véleményüket kérdeztem -, mert azért annak van némi szolid bája, ha egy kormánypárti, kétharmados többségű párt képviselője maga állítja azt, hogy az igazságszolgáltatás politikai befolyásolás alatt áll, főleg, ha őt vádemeléssel kikérik a parlamenttől, ami meg is történt.

Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  93  Következő    Ülésnap adatai