Készült: 2020.07.12.19:18:32 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

198. ülésnap (2012.06.05.), 28. felszólalás
Felszólaló Tóth Gábor (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó Honvédelmi és rendészeti bizottság
Felszólalás oka Ismerteti a bizottság véleményét
Videó/Felszólalás ideje 1:25


Felszólalások:  Előző  28  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÓTH GÁBOR, a honvédelmi és rendészeti bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Parlament! Tisztelt Képviselőtársaim! Tájékoztatom a tisztelt Házat, hogy az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága a 2012. május 31-i ülésén megvitatta a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény módosításáról szóló T/7357. számú törvényjavaslatot, és azt 15 igen szavazattal és 2 tartózkodással általános vitára alkalmasnak tartotta.

Az előttünk fekvő javaslat a katasztrófavédelmi törvény valamennyi olyan rendelkezését hatályon kívül helyezi, amely a katasztrófavédelmi hozzájárulással kapcsolatos. Rögzíti, hogy annak ellenére, hogy a katasztrófavédelmi törvénynek a katasztrófavédelmi hozzájárulásra vonatkozó szabályai 2012. január 1-jén hatályba léptek, a nyilatkozattételi és katasztrófavédelmi hozzájárulási fizetési kötelezettség a katasztrófavédelemi hozzájárulásra kötelezett szervezetet a 2012. évben sem terheli.

Azt gondolom, mindazzal kiegészítve, amit Aradszki András képviselőtársam elmondott, általános vitára alkalmasnak tartom a törvényjavaslatot, és azt javaslom a Háznak elfogadásra.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypárti sorokból.)
Felszólalások:  Előző  28  Következő    Ülésnap adatai