Készült: 2020.04.09.22:46:28 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

125. ülésnap (2015.12.14.), 192. felszólalás
Felszólaló Dr. Vas Imre (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 1:52


Felszólalások:  Előző  192  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. VAS IMRE (Fidesz): Igen, köszönöm szépen, Gyüre Csabára szeretnék reagálni. Valóban, egyébként hosszasan vitatkoztunk Gyüre Csaba képviselőtársam módosító indítványáról. Nekünk az az álláspontunk, hogy amit ő beterjesztett, azt ugyanúgy is el lehet fogadni, de szükségtelen, ugyanis ő a tag kizárására vonatkozóan kívánja lehetővé tenni, hogy a tag perelhessen. Természetesen nem áll az előterjesztők szándékában, hogy ő ne perelhessen, csak álláspontunk szerint, miután a kizáró határozat a tagra vonatkozóan rendelkezést tartalmaz, így ebből a szabályból adódóan ő természetesen emiatt perelhet. Tehát itt szó sincs arról egyébként, hogy valaki ezt ki akarná zárni.

Az egy más kérdés, ha kilép valaki. Ha valaki kilépett egy egyesületből, akkor ő utána nyilván perelhet, ha később hoznak rá vonatkozó határozatot, amikor ő már nem tag, de nehezen tudom elképzelni egyébként, hogy miután valaki kilépett, egy egyesület rá vonatkozóan határozatot hozna, ha csak nem arról, hogy esetleg tartozott tagdíjjal vagy bármivel, de ott meg ő lesz az alperes, tehát ott abban a perben akkor nyilván ő érvényesítheti a jogait mint alperes.

Más módosító indítvány nem érkezett. Kérem képviselőtársaimat, hogy a törvényjavaslat eredeti szövegét a TAB által benyújtott összegző módosító indítványban foglaltakkal együtt támogassák. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak.
Felszólalások:  Előző  192  Következő    Ülésnap adatai