Készült: 2021.06.19.14:06:05 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

212. ülésnap (2017.04.10.), 341. felszólalás
Felszólaló Bánki Erik (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:57


Felszólalások:  Előző  341  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BÁNKI ERIK (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Pintér Tamás képviselő úrnak kell válaszolnom, az ő megjegyzéseire; először is, az a bátorság és az a magabiztosság, amivel minősítette Pócs János képviselőtársamat. Arra kérem képviselő urat, hogy majd gondolja végig és nézze vissza a saját beszédét, amit elmondott, és utána gondolkodjon el azon a minősítésen, amivel Pócs János képviselőtársamat illette. Mert ön olyan súlyos tévedéseket fogalmazott meg a hozzászólásában és olyan állításokat, amik köszönőviszonyban sincsenek az igazsággal.

Csak két dolgot emelek ki az idő rövidségére való tekintettel. Azt mondta szó szerint képviselő úr, a Jobbik a kormánnyal szemben elkötelezett a munkavállalók mellett. Miről beszél? Nézze már meg, hogy ez a kormány 2010 óta mit tett le az asztalra! Nézze már meg, hogy ez a kormány milyen adópolitikát folytatott, milyen gazdaságpolitikát folytatott, és egyébként az elmúlt években, ahogy azt ígértük az elején is, a költségvetés teljesítőképességéhez mérten milyen béremelési politikát folytatott! A figyelmébe ajánlom, a szakszervezetekkel állapodtunk meg, képviselő úr, csak olvasni kell a híreket, és követni kell, hogy milyen események történnek Magyarországon. A szakszervezetek kéréseihez képest is magasabb minimálbér- és garantált bérmini­mum­szint­ről határozott ez a kormány.

Az igaz, hogy az ön frakciója nem támogatta tavaly év végén azokat az adócsökkentő intézkedéseket, aminek következtében a magyar munkavállalók sokkal jobb helyzetbe kerültek. Arról beszél, hogy legyen végre életszínvonal-emelkedés Magyarországon. Nézzen már körül, képviselő úr! Persze, sokkal többet szeretnénk adni, és sokkal jobb lenne, ha mindenki európai béreket kereshetne Magyarországon. De önök is tudják, hogy ez irreális. Ezzel szemben a tavalyi évben volt 10 százalékos bérnövekedés, átlagosan, szektorsemlegesen, és az idei évben is lesz egy 10 százalék fölötti reálbér-növekedés Magyarországon. Ilyen 1990 óta nem volt.

Ilyenekre kéne figyelnie, és kéne egy kicsit az információkat magába szívni. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  341  Következő    Ülésnap adatai