Készült: 2021.06.17.10:23:12 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

211. ülésnap (2017.04.04.), 156. felszólalás
Felszólaló Bánki Erik (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 3:24


Felszólalások:  Előző  156  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BÁNKI ERIK (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Szilágyi képviselő úrnak teljesen igaza van, valóban, a legutolsó módosítás során, amikor valóban egy hosszú felsorolásként kerültek azok az ingatlanok a sporttörvény mellékletébe, amelyek például a budapesti úszó-, műúszó-, műugró-, vízilabda-, hosszútávúszó-világbajnokság fejlesztési területeihez voltak szükségesek, akkor abban maradtunk az ötpárti egyeztetéseken és utána itt a parlamentben is, hogy az úgy korrekt, ha megnevezzük az ingatlant konkrétan, nemcsak a helyrajzi számot közöljük, hanem hogy természetben miről is van szó. Én készültem erre, képviselő úr, mert a törvényjavaslat ugyan ezt nem tartalmazza, de emlékeztem a korábbi ígéretemre, ezért most igyekszem önnek segíteni ebben, hátha ez is a Jobbik frakciójának a támogatását elősegíti.

Nos, kérem szépen, a legnagyobb terület, amely konkrétan a 38442/12. helyrajzi számú, belterületi, X. kerületi ingatlan, az egy kivett sporttelep 62 080 négyzetméter nagyságban, tehát valamivel több, mint 6 hektárnyi terület, egyébként műemlék jellegű épület és sportfunkciót tölt be, tehát ez egy sportpálya pillanatnyilag is.

Még van egy forgalmiérték-megállapítás is, ami 1 milliárd 800 millió forintra taksálja ennek a területnek az értékét. A másik szintén a X. kerületben 38442/13. helyrajzi számú ingatlan, ugyanehhez a sporttelephez csatlakozó, saját használatú út 546 négyzetméter területben. A harmadik szintén a X. kerületben a 38442/14. helyrajzi számú, tehát szintén természetben ezekhez köthető telep, ez szintén egy sporttelep, ez kisebb, 14 911 négyzetméter, szintén műemléki besorolású. Végül a 38442/15. helyrajzi számú kivett saját használatú út 1888 négyzetméter területben.

Tehát ez a négy területből álló sporttelep tulajdonképpen az, amely a nagy telepnek, tehát a népligeti területnek a keleti részén található, a vasúti pályatest mellett, azzal párhuzamosan, északkelet-dél­nyu­gat irányba húzódó nyomvonalon. Ennek a magya­rázata az, hogy a Vajda Péter utcából is legyen egy megközelíthetősége majd annak a Fradiváros-fej­lesztésnek, amely megvalósul.

Tehát így keletről a vasúti pályatest, délről pedig a Népliget parkja határolja, nyugatról pedig a sporttelepet alkotó másik há­rom ingatlan az, ami most ezt a négyes ingatlancsomagot körülveszi. (Szilágyi György közbeszól.) A 12., 13., 14. és 15. helyrajzi számú. (Szilágyi György: Az újpesti…) Remélem, arra államtitkár úr tud válaszolni, nekem nincs információm a másik két ingatlanról, amit képviselő úr kérdezett, erre készültem, és nagyon remélem, hogy ez a kiegészítés segíti a Jobbik frakcióját is abban, hogy tudja támogatni ezt a technikai módosítást. Köszönöm szépen a figyelmet.
Felszólalások:  Előző  156  Következő    Ülésnap adatai