Készült: 2022.05.19.00:10:20 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

110. ülésnap, 219. felszólalás
Felszólaló Dr. Wekler Ferenc (SZDSZ)
Felszólalás oka Sürgős kihirdetés kérése
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:16

Felszólalások:  <<  219  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Az általános vitát lezárom. Mivel az előterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor, az előterjesztés elfogadásáról kell döntenünk. Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatban valakinek észrevétele. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezőt nem látok. Határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a sivatagosodás elleni küzdelemről a súlyos aszállyal és/vagy sivatagosodással sújtott országokban, különös tekintettel Afrikára ENSZ-egyezmény kihirdetéséről szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

353 igen szavazattal az Országgyűlés elfogadta a javaslatot.

Tisztelt Országgyűlés! Ma délutáni döntésünknek megfelelően az iskolai tejfogyasztás “Igyál tejet!ö programról szóló országgyűlési határozati javaslat módosító javaslatainak határozathozatalára a mai ülésünkön nem kerül sor, továbbá személyi javaslatokról sem döntünk.

Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztő indítványozta, hogy az Országgyűlés elnöke kérje föl a köztársasági elnök urat az ezen az ülésen elfogadott, az elektronikus hírközlésről szóló törvény sürgős kihirdetésére.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, felkéri-e az Országgyűlés elnökét, hogy kezdeményezze a sürgős kihirdetést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 349 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadta a sürgősségi kihirdetésről szóló kérelmet.

 

(18.00)

Soron következik a társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről szóló 1997. évi LXXX. törvény módosítását kezdeményező törvényjavaslat általános vitája és lehetőség szerint a határozathozatal. Korózs Lajos képviselő önálló indítványát T/4206. számon, a bizottságok ajánlását pedig T/4206/1. és 2. számokon kapták kézhez a képviselők.

Megadom a szót Korózs Lajos képviselő úrnak, a napirendi pont előadójának, tízperces időkeretben.

Felszólalások:  <<  219  >>    Ülésnap adatai