Készült: 2021.05.08.20:41:41 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

224. ülésnap (2001.09.24.), 57. felszólalás
Felszólaló Balla Mihály (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó Külügyi bizottság
Felszólalás oka Ismerteti a bizottság véleményét
Videó/Felszólalás ideje 1:32


Felszólalások:  Előző  57  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BALLA MIHÁLY, a külügyi bizottság előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Tisztelt Ház! A külügyi bizottság ma délutáni ülésén megtárgyalta a H/5155. számú, a Magyar Köztársaságnak az Amerika Egyesült Államokat ért terrortámadást követő kül- és biztonságpolitikai lépéséről szóló országgyűlési határozati javaslatot. A bizottság a döntése értelmében elfogadta az országgyűlési határozati javaslat általános vitára való bocsátását 14 igen, 1 nem és 5 tartózkodás mellett.

A napirend tárgyalása során kiderült, hogy nem minden párt ért egyet teljes mértékben az előterjesztett indítvánnyal, illetve ahhoz módosító javaslatokat szándékoznak benyújtani. A többségi véleményt viszont alapvetően az a szándék vezeti, hogy a terrortámadást követő nemzetközi terrorizmusellenes feladatokhoz, azok megoldásához a Magyar Köztársaság s annak kormánya minél előbb csatlakozni tudjon.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket. A bizottság általános vitára és elfogadásra javasolta az országgyűlési határozati javaslatot. Köszönöm. (Taps a Fidesz soraiból.)

 
Felszólalások:  Előző  57  Következő    Ülésnap adatai