Készült: 2021.05.18.18:52:07 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

224. ülésnap (2001.09.24.), 21. felszólalás
Felszólaló Dr. Áder János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Házszabálytól eltérés elutasítása
Videó/Felszólalás ideje 1:45


Felszólalások:  Előző  21  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Megkérdezem, hogy a frakciók kívánnak-e a felszólalási lehetőségükkel élni. (Senki sem jelentkezik.) Senki sem jelentkezett. Határozathozatal következik. Felhívom a képviselők figyelmét, hogy a Házszabálytól való eltéréshez a jelen lévő képviselők négyötödének szavazata szükséges.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy a házbizottság imént ismertetett javaslatának megfelelően eltér-e a Házszabálytól. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 220 igen szavazattal, 87 nem ellenében, 8 tartózkodás mellett a Házszabálytól való eltérést nem fogadta el.

Ez azt jelenti - csak hogy ne legyen a holnapi napon vita -, hogy a miniszteri expozét követően a bizottsági előadók véleményének, többségi és kisebbségi vélemények elhangzására kerül sor, és a vezérszónokok ennek következtében csütörtökön fogják - a politikai vita után sorra kerülő folytatásban - elmondani a véleményüket. Tehát ennek a döntésnek ez a következménye.

Tisztelt Országgyűlés! Tehát az előbbi döntésemnek megfelelően... (Jelzésre:) Martonyi János szeretne még ügyrendi kérdésben szót kérni? (Dr. Martonyi János: Igen.) Igen, ügyrendi javaslatot szeretne tenni Martonyi János.

Megadom a szót a külügyminiszter úrnak. Parancsoljon!

 
Felszólalások:  Előző  21  Következő    Ülésnap adatai