Készült: 2021.05.08.15:05:55 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

224. ülésnap (2001.09.24.), 12. felszólalás
Felszólaló Kuncze Gábor (SZDSZ)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:48


Felszólalások:  Előző  12  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KUNCZE GÁBOR (SZDSZ): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A magyar parlamentnek szeptember 11-e óta most van először lehetősége a szörnyű tragédiával kapcsolatban véleményt nyilvánítani; ennek oka az, hogy a parlament azóta nem ülésezett, amióta ez a tragédia bekövetkezett. (Közbeszólások a Fidesz soraiból.) Még nem fejeztem be, tisztelt képviselőtársaim... (Folyamatos zaj. - Az elnök megkocogtatja a csengőt.) Szóval, elnök úr, én megértem önt, hogy csak háromhetente hajlandó rájuk nézni - tényleg borzasztóak. (Derültség és taps az MSZP és az SZDSZ soraiban. - Közbeszólások a Fidesz soraiból.)

Tisztelt Képviselőtársaim! Elindulunk egy nappal, ahol a Magyar Országgyűlés fontos határozatokat akar hozni, és ez kezdődik úgy, hogy percenként újabb és újabb javaslatokat kapunk a kormány részéről, megváltoztatott tartalommal, anélkül, hogy annak hátterét a képviselőcsoportok vagy akár a bizottságok kellőképpen megvitathatták volna. A végeredmény pedig az, hogy előttünk fekszik egy törvényjavaslat, ami ellenkezik a Magyar Köztársaság törvényeivel. A Magyar Országgyűlés pedig nincsen abban a helyzetben, hogy újra és újra, állandóan a Magyar Köztársaság törvényeit megsértse. Ez teljesen független attól, tisztelt képviselőtársaim, hogy egyébként a Magyar Köztársaságnak és természetesen a magyar parlamentnek milyen érdekei vannak abban, hogy határozottan, egyértelműen és világosan állást foglaljon a "Végtelen igazság" hadművelet mellett.

Most akarunk hozni egy, a Magyar Köztársaság törvényeivel ellentétes országgyűlési határozatot, ami szól a Magyar Köztársaság hozzájárulásáról a "Végtelen igazság" hadművelethez, valamint a Malév számára garanciavállalásról a biztosításokhoz. Képtelenség! Nem engedhetjük meg magunknak! Az nem lehet, hogy a Magyar Országgyűlés ennyit ne adjon magára! Ezért aztán én is azt javaslom, hogy vegyük szét ezt a két dolgot. Frakciónk a magyar törvényeknek megfelelő javaslatokat természetesen elfogadja, és támogatjuk külön-külön mindkét esetben a Házszabálytól való eltérést, annak érdekében, hogy külön-külön mind az országgyűlési határozat, mind a másik esetben a törvény módosítása a mai napon elfogadásra kerüljön.

Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps az SZDSZ soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  12  Következő    Ülésnap adatai