Készült: 2021.05.08.20:28:53 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

224. ülésnap (2001.09.24.), 112. felszólalás
Felszólaló Dr. Csúcs László (FKGP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka vezérszónoki felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:11


Felszólalások:  Előző  112  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. CSÚCS LÁSZLÓ (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Úgy vélem, az összes törvényességi és szakmai érv elhangzott amellett, hogy miért szükséges ennek a törvénynek az elfogadása. Én arról az oldalról közelítem meg, hogy mi a tét, ha elfogadjuk vagy nem fogadjuk el ezt a törvényt.

Az egyik tétről már szó esett: megbénul a légi közlekedés, hiszen a szükséges biztosítási fedezet nélkül sem Magyarországon, sem másutt a légi közlekedés nem működhet. Ugyanakkor ennél sokkal nagyobb tét, hogy mi a gazdaság felé az üzenete annak, ha megbénul a légi közlekedés. Ez egy olyan negatív üzenet lenne, ami zavart okozna a nemzetgazdaság egészének működésében. Ezért úgy gondolom, nincs alternatívája a benyújtott törvényjavaslat elfogadásának, annál is inkább, mert az az aggály megszűnt, ami még délelőtt, illetve kora délután foglalkoztatta a tisztelt Házat, hogy milyen jogi keretek között gondoskodunk eme szabályozás kivitelezéséről; az országgyűlési határozat helyett most már a kényes ízlésnek és igénynek is megfelelő, alkotmányos követelményeket követő törvényi megoldást választott a tisztelt Ház, és ezt egyébként az illetékes állandó bizottság, a költségvetési bizottság is felkarolta.

Mindezek ismeretében úgy gondolom, hogy amikor mintegy négy óra cselekvési időnk van még, hogy a nem kívánt eseményt - nevezetesen a légi közlekedés lebénítását megfelelő döntés hiányában - elkerüljük, meg kell hoznunk most ezt a döntést, és mindenkinek ajánlom, hogy fogadja el az előterjesztett törvényjavaslatot az eredeti szövegezésével és indoklásával együtt.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és az FKGP padsoraiból.)

 
Felszólalások:  Előző  112  Következő    Ülésnap adatai