Készült: 2020.10.26.20:10:53 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

61. ülésnap (2015.03.31.), 58. felszólalás
Felszólaló L. Simon László (Fidesz)
Beosztás Miniszterelnökség államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 2:15


Felszólalások:  Előző  58  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

L. SIMON LÁSZLÓ, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselőtársaim! Köszönöm szépen a felszólalásokat. Azt gondolom, hogy mind a három ellenzéki párt vezérszónokának az aggodalma teljesen megalapozatlan, igazság szerint valamiféle paranoia vezérli képviselőtársaimat. Nem tudom elfogadni azt az érvelést, tisztelt képviselő úr, hogy mi a gombhoz varrnánk a kabátot. Teljesen egyértelmű a jogszabály szándéka, a jogszabály indoklása is.

Mindenesetre szeretném képviselőtársaimnak jelezni, hogy az állami főépítész jelzése szerint az agglomeráció 80 települése közül 8 elfogadta már az új településrendezési eszközeit, 36 már elkezdte a felülvizsgálatot, a többi településről még nincs információ. A problémával érintett 30 körüli településszám becsült nagyságrend ‑ én az előterjesztői expozéban mondtam, hogy 30-35 településről lehet szó ‑, ahogy haladnak a településtervezők a településrendezési eszközök felülvizsgálatával, úgy válik ismertté a pontosítási igény ténye.

Az állami főépítész eddig az alábbi települések esetében jelezte az eltérést ‑ most csak azokról a településekről tudok információt adni, ahol már elkezdték a felülvizsgálatot, mert csak itt derültek ki a törvényjavaslattal orvosolandó problémák, anomáliák, ezek a következők -: Kerepes, Fót, Pilisszántó, Perbál, Tinnye, Herceghalom, Ócsa, Délegyháza, Szentendre, Dunakeszi. Tehát meg kell nyugtassam képviselőtársaimat, a törvényjavaslat egyértelmű, az ő problémáikat, szándékaikat kívánja orvosolni; ingatlanbizniszről és -mutyiról vizionálhatnak itt bármit a szocialisták, ez egyáltalán nincs így.

Ugyanakkor szeretném fölhívni Bárándy képviselőtársam figyelmét arra is, hogy a vonatkozó passzus az önök kormányzása idején is benne volt a törvényben, és ezzel minden település élhetett. Tehát én azt gondolom, hogy a helyzet tiszta: ez a javaslat az egyszerűsítést és a településrendezést szolgálja, valamint figyelembe veszi az agglomerációban élők érdekeit és igényeit. Mindezeknek a figyelembevételével, még egyszer kérem képviselőtársaimat, hogy szíveskedjenek a javaslatot szavazatukkal is majd támogatni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  58  Következő    Ülésnap adatai