Készült: 2020.09.21.11:52:40 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

319. ülésnap (2013.10.30.), 58. felszólalás
Felszólaló Dr. Tarnai Richárd (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:44


Felszólalások:  Előző  58  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. TARNAI RICHÁRD (KDNP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Csatlakozva képviselőtársam szavaihoz, emlékezzünk vissza, 2002 után is volt egy egyszeri béremelés a tanároknak, amikor Medgyessy Péter fogta, és azt a 320 milliárd forintot, amit az emberek a '98 és 2002 közötti kormányzás idején megspóroltak és az államkasszában volt, egy elegáns mozdulattal szétszórta, és aztán az úgy el is veszett az egészben, azt már rég el is felejtették a pedagógusok. Ezzel szemben ez a mostani igenis létező pedagógusbér-emelés, komoly mértékű béremelés már nem hitelből finanszírozott béremelés, hanem igenis a magyar emberek által megtermelt és az előbb említett GDP-adatokból, illetőleg a kedvező gazdasági környezetből, amit az itteni magyar emberek teremtettek meg, ebből finanszírozott béremelés, magyarul, nem egyszeri pénzszórás és egyszeri költekezés, hanem egy megalapozott és egyébként a bázisba beépülő emelkedés.

(10.10)

Képviselőtársaim az ellenzék oldaláról emlegették, hogy nem mindenkinél; valóban, biztos ott is voltak olyanok, akikről képviselő asszony beszél, akik ilyen-olyan pótdíj meg pótóra, meg egyéb tekintetében horribilis fizetést vettek föl. Lehet, hogy ott egy kicsit csökkent, de ha mondjuk, az adott rétegnél a pedagógusok tekintetében a 95 százalékának emelkedik a bére és 5 százaléknál nem, szerintem ez egy vállalható lépés.

És egyébként az a szlogen, amit önök is említettek - és örülök, hogy ennyiszer előhozzák -, hogy Magyarország jobban teljesít, az nem azt jelenti, hogy Magyarországon tökéletesen minden rendben van, és itt már nem kell semmit tenni, de azt lássuk be, hogy jobban, mint mondjuk, a 2010 előtti időszakban, és legalább szerintem ebben lehet konszenzus köztünk.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)
Felszólalások:  Előző  58  Következő    Ülésnap adatai