Készült: 2020.03.30.12:54:57 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

193. ülésnap (2012.05.22.), 248. felszólalás
Felszólaló Szabó Zsolt (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:31


Felszólalások:  Előző  248  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SZABÓ ZSOLT (Fidesz): Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Ez a jogszabály, ez a törvény általános vitában második alkalommal került elénk, és amit szeretnék benne kiemelni, az mindenképpen az, hogy egy konszenzussal elfogadható, valamennyi frakció által támogatott jogszabályról van szó.

Szeretném kiemelni azt a gyors és hatékony információáramlást, amit az új rendszer és az új szabályozás okoz a nonfood termékek Európai Unión belüli bejutásában. Miért mondom ezt? Gyakran tapasztaljuk, hogy olyan silány termékek jelennek meg a piacon, amik ellenőrizetlen formában, néha a vámhatósági eljárások megkerülésével kerülnek be. Jellemző példa, amikor más országban vámelőjegyzésbe veszik a terméket, behozzák Magyarország területére, majd itt azt értékesítésre továbbadják. Ezt a silány és nagy mennyiségű terméket csak úgy tudjuk megszűrni, ha szigorúan szabályozunk, és az Európai Unión belül együtt dolgozunk.

Szeretnék párhuzamot vonni az élelmiszertermékek témakörével is. Ugyanilyen jogszabályt javasolok mindenképpen a vidékfejlesztési tárcának megalkotni, és ugyanígy szabályozni a bejövő silány minőségű, élelmiszer jellegű termékeket.

Kérem a tisztelt Házat, hogy a múltkori általános vitán megfogalmazottak szerint támogassa és valamennyi frakció segítse elő a törvény gyors bevezetését. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypárti sorokból.)
Felszólalások:  Előző  248  Következő    Ülésnap adatai