Készült: 2020.07.08.06:01:28 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

253. ülésnap, 186. felszólalás
Felszólaló Mandur László (MSZP)
Felszólalás oka Részletes vitára bocsátás
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 9:27

Felszólalások:  <<  186  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Folytatjuk a munkánkat, megkezdjük a határozathozatalokat.

Most előterjesztések részletes vitára bocsátásáról fogunk határozni.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, részletes vitára bocsátja-e az Érd város megyei jogú várossá nyilvánításáról szóló H/17245. számú országgyűlési határozati javaslatot.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 252 igen szavazattal, nem és tartózkodás nélkül az előterjesztést részletes vitára bocsátotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, részletes vitára bocsátja-e a családtámogatási rendszer átalakításáról szóló T/17335. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - A táblán megjelenő eredmény: 175 igen, 0 nem, 0 tartózkodás.)

Az Országgyűlés, jelentem tisztelettel, 175 igen szavazatával nem volt határozatképes. (Jelzésre:) Úgy látom, egy képviselő úr jelzi, hogy nem működött a gépe. A szavazást természetesen meg fogjuk ismételni.

Puch László képviselő úr jelezte, hogy nem működött a gépe. Van-e még képviselő, aki jelzi, hogy nem működött a gépe? Szitka Péter képviselő úr - vagy csak áll? (Szitka Péter: Csak áll!) Csak áll. Jól van, köszönöm szépen.

Tisztelt Országgyűlés! Még egyszer szavazásra bocsátom a kérdést. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy részletes vitára bocsátja-e a családtámogatási rendszer átalakításáról szóló T/17335. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak most! (Szavazás.-  A táblán megjelenő eredmény: 183 igen, 1 nem, 0 tartózkodás.)

Az Országgyűlés 183 igen szavazattal, 1 nem ellenében továbbra sem volt határozatképes.

Továbbra is többen jelzik, hogy nem működik a gépük. Úgy látom, Gráf József miniszter úrnak nem működik, Toller László képviselő úrnak sem működik a gépe, Puch László képviselőnek sem. Szabó Lajos képviselő úr is jelezte, hogy neki sem működik a gépe. Kérem a kollégákat, ellenőrizzék a szavazórendszert! Míg nem tisztázódik a kérdés, addig néhány másodperc technikai szünetet tartunk. (Rövid szünet.)

Puch László jelzi, hogy továbbra sem működik a gépe. Kérem a kollégákat, jelezzék, ha úgy érzik, hogy készen vannak, és megismételhetjük a szavazást. (Rövid szünet. - Közbeszólások a Fidesz soraiból: Mire várunk?) A rendszert mindjárt újból élesítik, tisztelt képviselőtársaim! (Derültség.) Nagyon figyeljenek, mert mindjárt szavazunk! Köszönöm szépen, jelezték a kollégák, hogy ismét készen áll mindenki a szavazásra.

Tehát még egyszer szavazásra teszem fel a kérdést. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, részletes vitára bocsátja-e a családtámogatási rendszer átalakításáról szóló T/17335. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - A táblán megjelenő eredmény: 191 igen, 1 nem, 0 tartózkodás.)

Az Országgyűlés 191 igen szavazattal és 1 nem mellett még mindig nem határozatképes. Vissza fogunk térni erre a szavazásra még a mai nap folyamán.

 

(18.30)

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy részletes vitára bocsátja-e a Magyar Köztársaság 2004. évi költségvetéséről és az államháztartás hároméves kereteiről szóló törvény végrehajtásáról szóló T/17290. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 192 igen szavazattal, 111 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a “Nemzeti stratégia a kábítószer-probléma visszaszorításáraö című dokumentumban foglaltaknak az Európai Unió készülő drogstratégiájával való összehangolását előkészítő eseti bizottság eddigi tevékenységéről szóló jelentés elfogadásáról szóló országgyűlési határozati javaslat zárószavazása. Az ifjúsági és sportbizottság önálló indítványát H/17458. számon, az egységes javaslatot pedig H/17458/4. számon kapták kézhez a képviselők. Mivel az egységes javaslathoz módosító javaslat nem érkezett, záróvitára nem kerül sor. Most a határozathozatal következik.

Kérdezem, hogy a döntéshozatal előtt a kormány álláspontját kívánja-e valamelyik kormánytag ismertetni. Mesterházy Attila államtitkár úr, parancsoljon, öné a szó.

Felszólalások:  <<  186  >>    Ülésnap adatai