Készült: 2020.07.16.17:06:10 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

251. ülésnap (2017.10.30.), 244. felszólalás
Felszólaló Vigh László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:28


Felszólalások:  Előző  244  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VIGH LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, csak röviden, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Azt mondom a Jobbiknak, amit az államtitkár úr mon­dott, Cseresnyés Péter, hogy ez egy újabb lehetőség. A vitában korábban beszélgettünk, és Bencsik János is elmondta, hogy a bányászok megkeresték, kérték a lehetőséget. Tehát itt nem arról van szó, hogy vala­kire valamit rá szeretnénk tukmálni.

Amit az államtitkár úr az előbb elmondott, és nagyon fontos volt, hogy pörög a gazdaság, nagyon sok munkavállalóra lenne szükség. Hál’ istennek ma 4,4 millió ember dolgozik, de úgy látjuk, a gaz­da­ság­nak még nagyobb felszívóereje van. Ez egy jó dolog, hogy a magyar gazdaság a magyar emberek mun­ká­já­nak következtében nagyon pörög. A gazdasági nö­ve­kedésünk, a miniszterelnök úr mondta a délután folyamán, 4 százalék fölött van, jövőre 5 százalék fölötti gazdasági növekedést várunk.

Visszautalok újra az államtitkár úrra, Cseres­nyés Péterre, azt mondta, hogy ezek a nyugdíjasok óriási tapasztalattal rendelkeznek. Óriási hiba lenne nem kihasználni ezt a rutint, tapasztalatot, amely­re ‑ nagyon sok nyugdíjas, aki tud és akar, hadd dolgozzon ‑ lehetőséget teremtünk. Az a kérésem az ellenzéki képviselőtársaimhoz, hogy támogassák eze­ket az lehetőségeket, mert ez egy pluszjövedelem, pluszlehetőség a nyugdíjasok számára. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  244  Következő    Ülésnap adatai