Készült: 2021.02.26.22:11:19 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

191. ülésnap, 95. felszólalás
Felszólaló Dr. Világosi Gábor (SZDSZ)
Felszólalás oka A részletes vita újra megnyitva
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 3:28

Felszólalások:  <<  95  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a költségvetési bizottság T/11700/1755. számon előterjesztett módosító javaslatát, amely a 2005. évi főösszegeket tartalmazza.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a költségvetés főszámait 194 igen, nulla nem és nulla tartózkodás mellett elfogadta. (Taps és moraj a kormánypártok soraiban. - Gyurcsány Ferenc dr. Draskovics Tiborral kezet fogva: Miniszter úr!)

Tisztelt Országgyűlés! A költségvetési bizottság elkészítette a tájékoztatót T/11700/1756. számon. Ez a számítástechnikai hálózaton és a holnapi naptól az interneten is bárki számára elérhető.

Felhívom figyelmüket, hogy a Házszabály 121. § (7) bekezdése alapján a tájékoztatást követően a fejezetek bevételi, kiadási főösszegét, a hiány mértékét nem érintő kapcsolódó módosító javaslatokat lehet csak benyújtani.

Tájékoztatom önöket, hogy a számítógépes hálózaton elérhetők azok a módosító javaslatok, amelyekről a költségvetési bizottság döntése alapján csak a következő határozathozatal során kell szavazni.

Kérem képviselőtársaimat, hogy a korábban benyújtott módosító indítványokat az új főszámok ismeretében tekintsék át, és amennyiben szükséges, azokat új változatban terjesszék elő.

Tisztelt Országgyűlés! A 121. § (7) bekezdése alapján a részletes vitát újból megnyitom, és egyben elnapolom. Ennek folytatására jövő heti ülésünkön kerül sor. Köszönöm együttműködő-készségüket. (Zaj. - A képviselők nagy része elhagyja az üléstermet.)

Tisztelt Országgyűlés! A bányászatról szóló 1993. évi XLVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitáját lezárom, s figyelemmel a benyújtott módosító javaslatokra a részletes vitára bocsátásra és a részletes vitára várhatóan következő ülésünkön kerül sor.

Az ülésnapot berekesztem, mindenkinek jó pihenést kívánok. Holnap reggel 8 órakor folytatjuk a munkát.

Köszönöm.

(Az ülésnap 21 óra 48 perckor ért véget.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Kis Zoltán

Podolák György s. k.

jegyző

jegyző

 

 

 

Szűcs Lajos s. k.

Vincze László s. k.

jegyző

jegyző

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kiadvány hiteléül:

Dr. Soltész István

az Országgyűlés főtitkára

Felszólalások:  <<  95  >>    Ülésnap adatai