Készült: 2020.07.12.22:40:29 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

284. ülésnap (2006.01.31.), 272. felszólalás
Felszólaló Márfai Péter (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:08


Felszólalások:  Előző  272  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MÁRFAI PÉTER (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! A magam részéről harmadszor fogok részt venni az előkészítő négypárti megbeszéléseken, ahol az eddig elhangzottaktól eltérő és elég építő típusú megjegyzéseket hallottam.

Összefoglalva: a mi álláspontunk az, az MSZP-frakció örömmel üdvözölte a digitális műsorterjesztés szabályairól szóló törvényjavaslat benyújtását, mivel a digitális televíziózás rendkívül fontos és aktuális kérdéssé vált napjainkban.

A digitalizáció hosszabb távon adatátviteli költségek csökkenésével jár, a műsorszóró-hálózatok üzemeltetői számára lehetőséget ad továbbá újabb technológiai beruházások megtételére, az információs társadalom infrastruktúrájának továbbfejlesztésére. Hazánkban jelenleg a háztartások egyharmada hagyományos antennával csak három csatornát, a magyar 1-et, a magyar 2-t és a Duna Televíziót tudja fogni. A digitális televíziózás nekik hoz majd igazán forradalmi változást.

Olyan infrastruktúra létesülhet hazánkban, amely többek között lehetővé teszi a hozzáférést a szélessávú adatszolgáltatásokhoz, lakóhelytől és társadalmi helyzettől függetlenül bárki számára. Ez a technika tehát az esélyegyenlőség szempontjából is fontos. Az információs hátrány csökkentését is szolgálja majd, hiszen mindenki számára elérhetővé válik, hogy otthon, a tévéfotelből hozzáférjen ugyanahhoz az információhoz.

Bízom abban, hogy képviselőtársaim is úgy ítélik meg, hogy akkor döntünk helyesen, ha a digitális átállásra a lehetőséget megteremtjük, ha mielőbb minden akadályt elgördítünk a digitális átállás elől.

Az MSZP-frakció ezért támogatja és elfogadásra javasolja a törvényjavaslatot. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps az MSZP padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  272  Következő    Ülésnap adatai