Készült: 2020.06.05.01:50:09 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

222. ülésnap (2009.09.21.), 50. felszólalás
Felszólaló Révész Máriusz (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:48


Felszólalások:  Előző  50  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Kedves Miniszter Úr! (Zaj. - Az elnök csenget.) Bajnai Gordon miniszterelnök azt nyilatkozta a BKV-nál kipattant végkielégítési ügyek kapcsán: pofátlanság. Ebben a kérdésben teljesen egyetértünk Bajnai Gordon miniszterelnökkel, ugyanakkor szeretnék még néhány, hasonló pofátlan ügyet kiemelni.

Antal Attila, a BKV volt vezérigazgatója például 82 buszt közel kétszeres áron akart vetetni a BKV-val, milliárdokért kötött tanácsadói szerződéseket, és a botrányos menedzserszerződések egy része is az ő nevéhez fűződik. Felelősségre vonták Antal Attilát? Nem, önök kinevezték a Vértes Volán élére, hogy biztos kezekben legyen itt is a közpénz. Miniszterelnök úr, ezt nem tartja pofátlanságnak?

Nem pofátlanság az, hogy Csillag Istvánt, akinek gazdasági miniszterként kulcsszerepe volt a magyar gazdaság tönkretételében, kinevezték az Eximbank és a MEHIB igazgatósági elnökének, és most 51 millió forintos éves jövedelme van, közpénzből? Esetleg az nem az arcátlanság egyik csúcsa, hogy ez az ember, akinek 51 millió forintos, közpénzből származó jövedelme van, arról értekezik, hogy a közalkalmazottak és a köztisztviselők az unokáink kakaóját isszák meg, miközben a jövedelme mintegy 20 tanárnak vagy orvosnak fedezné a fizetését, a kórházi ápolók talán 30-an se keresnek ennyit?

Nem pofátlanság az esetleg, hogy az SZDSZ-hez közel álló Bodnár Zoltánt, aki a Nemzeti Autópálya Rt.-nél volt igazgató, amikor az belekeveredett a K&H-ügybe, kinevezték az Eximbank vezérigazgatójának? Nem pofátlanság az netán, hogy Bodnár Zoltán tavaly 78 millió forintot vihetett haza, amennyit a gyermekkórházban, ahol a fiamat ápolták, az egész osztály, orvosok, ápolónők, takarítónők összesen nem kerestek, pedig évente több ezer gyermekélet múlik a munkájukon?

Hunvald Györgyöt letartóztatták, de még hónapokig kapta a polgármesteri, a képviselői, a felügyelőbizottsági és a felügyelőtanácsi fizetését, havonta több mint egymillió forintot. Nem pofátlanság, hogy még a börtönben ülve is törvényesen nagyobb volt a közpénzből származó jövedelme Hunvald Györgynek, mint 8-10 szorgalmasan dolgozó tűzoltónak és rendőrnek együtt?

Miniszterelnök úr, nem pofátlanság az, hogy akik tönkreteszik, lerohasztják, szétlopják az országot, tízmilliókat kapnak, akik gyógyítanak, gyereket nevelnek, tüzet oltanak, vagy a rendet próbálják fenntartani, azok, ha van két gyerekük, alanyi jogon a segélyezettek kategóriájába tartoznak?

Szeretném megkérdezni, hogy mit kíván tenni, hogy a közpénzek milliárdjai ne ömölhessenek ilyen pofátlanul magánzsebekbe.

Várom megtisztelő válaszát. (Taps a Fidesz és a KDNP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  50  Következő    Ülésnap adatai