Készült: 2021.05.17.04:56:17 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

152. ülésnap (2000.08.23.), 89. felszólalás
Felszólaló Juhász Ferenc (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:10


Felszólalások:  Előző  89  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

JUHÁSZ FERENC (MSZP): Elnök asszony, köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! Kicsit zavarban vagyok, mert a kérdésem beadását követően tudtam meg, hogy eljárás indult az ügyben, ennek ellenére, ha megengedi a belügyminiszter úr, általánosabb érvénnyel szeretném megfogalmazni, de lényegileg ugyanazt.

Az állítás az, hogy Pallag László országgyűlési képviselő urat, az olajbizottság elnökét nagyon sok látogató kereste fel a Képviselői Irodaházban. Ezek a látogatók minden egyes alkalommal kitöltenek egy belépő nyilatkozatot, hogy tudniillik kihez, hova és mikor mennek, és mikor mennek onnan el. Ezt a Köztársasági Őrezred rendszeresen nyilvántartja.

Tisztelettel kérdezem a belügyminiszter urat: előfordulhat-e az, hogy ezeket az adatokat kigyűjtsék, listázzák - és ezt általában kérdezem -, valamilyen más listákkal összehasonlítsák? Előfordulhat-e az, hogy a Köztársasági Őrezred vagy akár az Országos Rendőr-főkapitányság nyomon követhesse a képviselők által fogadott vendégeket, azok nevét, címét, s a többi?

Tisztelettel kérem válaszát. (Taps az MSZP padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  89  Következő    Ülésnap adatai