Készült: 2021.05.11.05:45:27 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

152. ülésnap (2000.08.23.), 80. felszólalás
Felszólaló Dr. Varga László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:35


Felszólalások:  Előző  80  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. VARGA LÁSZLÓ (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Nem óhajtottam felszólalni, de végighallgattam a vitát (Közbeszólás az MSZP soraiból.), és úgy érzem... - tudom, csak kiabáljon közbe, megszoktam '47-ben, a kommunista időszakban, amikor felszólaltam. (Taps a Fidesz soraiban. - Közbeszólás az MSZP soraiból.) De úgy véltem, hogy a legfőbb ügyész úrnak és az Igazságszolgáltatási Tanács elnökének a felszólalása után nincs jogi értelme, mert nem vagyunk nyomozó szerv, nem vagyunk vádemelő hatóság, és különösen nem vagyunk igazságszolgáltatási hatóság. De folyik a vita, és abban egyetértek, hogy ebből az a hallgatóság, amely ezt nézi és hallgatja, nagyon szomorúan fogja leszűrni azt, hogy az ügyhöz nem járultunk hozzá.

Azonban egy dologról meg kell emlékeznem: megdöbbentem Kuncze Gábor volt belügyminiszter úr hangnemén. Ez az Országgyűlés legyen mindig - és ezt hangoztattam negyven-ötven évvel ezelőtt is - a magyar nyelvnek, az ember megbecsülésének a művelője, és ne megrontója! Az Országgyűlésben ne hangozzék el soha olyan vád, gyanúsítás, megállapítás, amely nincs alátámasztva, és semmiképpen se használjuk szépséges magyar nyelvünket arra, hogy embereket befeketítsünk! Amennyiben az Országgyűlés lesüllyed erre a nívóra, akkor a további ülések során nemcsak a megbecsülésünket, de az emberek bizalmát is elveszítjük.

Kérem, szíveskedjék az Országgyűlés történelmi múltját, történelmi emlékeit és a nívóját megtartani! Köszönöm. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Így van! - Taps a Fidesz soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  80  Következő    Ülésnap adatai