Készült: 2021.05.11.12:22:45 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

152. ülésnap (2000.08.23.), 300. felszólalás
Felszólaló Csabai Lászlóné (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:10


Felszólalások:  Előző  300  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

CSABAI LÁSZLÓNÉ (MSZP): Tisztelt Ház! Aki engem ismer, az tudja, hogy én nagyon ritkán vagyok indulatos. Aki engem ismer, az tudja, hogy én ebben a parlamentben még csak tényszerű kérdésekben szólaltam föl. (Varga Mihály: Ez túlzás!) Aki engem ismer, az tudja, hogy én most már tíz éve dolgozom együtt egy városban fideszes és kisgazda képviselőkkel, konfliktus nélkül. De ez a felszólalás, ami most elhangzott, ez mélységesen felháborít.

És kikérem magamnak, Szalai Annamária, hogy engem csalónak és bűnözőnek nevezzen! (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Így van! - Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Nem mondott ilyet! - Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban. - Elcsukló hangon folytatja:) Mögöttem van harminc év a munkában, van egy tisztességes munka. Ebben az országban nincs olyan, hogy a fideszes tiszta, a szocialista meg bűnöző! (Varga Mihály: Ezt nem is mondta!) Ha ezt az országot így fogják szétosztani, akkor ennek nem lesz jó vége! Mikor fogjuk már ezt megszüntetni?! Hogy lehet ezt engedni!? Hogy tud egy huszonegynéhány éves ember, aki mögött még nincs igazi teljesítmény, se olyan nincs, hogy a felelősséget kellene vállalni a munkáért, ítéleteket mondani?

És amivel szeretném befejezni: volt egy történelemtanárom. Ez a történelemtanár megjárta a Don-kanyart, és visszajött. És engem arra tanított, és az egész osztályt arra tanította, hogy akkor ítélhetünk meg másokat, ha mi már kerültünk olyan helyzetbe, amikor döntéseket kellett hozni, és azokat a döntéseket mi jól hoztuk meg.

Egészen biztos benne Szalai Annamária, ha ő lett volna Horn Gyula helyében, azt a döntést jól hozza meg? Ha ő lett volna Szabó Iván helyében, azt a döntést jól hozza meg? Amikor az volt a kérdés, hogy ráborítsuk-e az energiaárakat az egész lakosságra (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), akkor azt a döntést jól hozta volna meg?

Kikérem magamnak ezt a stílust és ezt a megszólalást! (Nagy taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  300  Következő    Ülésnap adatai