Készült: 2021.05.10.23:20:57 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

152. ülésnap (2000.08.23.), 288. felszólalás
Felszólaló Balczó Zoltán (MIÉP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:57


Felszólalások:  Előző  288  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BALCZÓ ZOLTÁN (MIÉP): Köszönöm a szót. Ritka alkalom, hogy Horn Gyula képviselő urat hallhattam, és az élő adás varázsa késztet arra, hogy röviden reagáljak.

Úgy tűnik, a mostani ülés a napirendtől eltérően egyre inkább arról szól, hogy mindnyájan fájlaljuk, hogy mi, a politikai elit része és tagjai, elvesztettük a társadalom bizalmát, és arról beszélünk, ezt hogyan lehetne helyreállítani. Az elmondottak alapján úgy tűnhet, mintha ez a bizalom eddig meglett volna, csupán ennek a vizsgálatnak a kapcsán, amikor gyanú árnya vetődött közszereplőkre, volt miniszterekre, hirtelen a közérdeklődés középpontjába kerültek ezek az ügyek, és íme, ez a bizalom most megszűnt.

Ez a bizalomvesztés sajnálatos módon nagyon régóta kialakult. Az alapvető oka az, hogy ezalatt a tíz év alatt nem sikerült azokat a változtatásokat egyik kormánynak sem elérni, hogy ne egyharmad-kétharmad arányban kettészakadt társadalom legyen, amit természetesen, mindig eltérő szereposztásban, másképp hangsúlyoznak.

 

 

(18.30)

 

 

És miközben ez így alakult, a bizalmat azért is vesztette el a politikai elit, mert nem volt makulátlan, és természetesen nemcsak ez az ügy árnyékolja be, hanem hogy egyet említsek: pártok érintettsége az úgynevezett Tocsik-Szokai-ügyben azt bizonyította a társadalom számára, hogy az elitnek igenis maga felé húz a zsebe.

Tehát, amikor mi a bizalom helyreállításáról beszélünk, akkor nem erről az egy ügyről van szó, és nagyon sok mindent kell tenni ahhoz, hogy valóban ez a bizalom megnyilvánuljon a választók részéről.

Köszönöm. (Taps a MIÉP soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  288  Következő    Ülésnap adatai