Készült: 2021.05.13.13:38:02 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

152. ülésnap (2000.08.23.), 256. felszólalás
Felszólaló Simon József (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:27


Felszólalások:  Előző  256  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SIMON JÓZSEF (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Azok közé tartozom, akik kezdeményezték ennek a mai ülésnek az összehívását. Én azt gondolom, hogy képviselőtársam, Répássy Róbert nemcsak a jelen levő szocialista képviselők számának a megítélésében téved, hanem a szándékunkat illetően is.

Nekem szent meggyőződésem, hogy ha ilyen kijelentések nyilvánosságot kapnak Magyarországon, hogy a magyar politikai elit 20-30 százaléka érintett az olajügyekben, az olyan mértékig botrányos, hogy abban az esetben ebben a parlamentben nem az MDF-féle gyengébb nagytakarítást kellene elvégezni, hanem vízágyúval kellene innen kisöpörni mindenkit, nemcsak azokat, akik érintettek az olajügyben, hanem akik úgy ültek itt tíz évig, hogy ezt nem vették észre!

Ez akkora képtelenség, ez olyan mértékben járatja le a magyar politikai intézményrendszert, hogy ezt nem lehetett válasz nélkül hagyni, és ebből a szempontból teljesen indifferens, hogy az Antall-kormány felkészült volt-e Magyarországon a piacgazdasági átmenet vezénylésére, hogy a Horn-kormány már az első évben vagy csak a második évben tudta megoldani az olajszőkítéssel kapcsolatos legsúlyosabb problémákat, vagy hogy a Fidesz tényleg elhiszi-e magáról a saját belügyminiszterének a beszámolója ellenére, hogy most viszont aztán már minden probléma meg van oldva.

Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  256  Következő    Ülésnap adatai