Készült: 2021.05.11.05:07:17 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

152. ülésnap (2000.08.23.), 185. felszólalás
Felszólaló Dr. Dán János (FKGP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka képviselő elfogadta a választ
Videó/Felszólalás ideje 1:03


Felszólalások:  Előző  185  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. DÁN JÁNOS (FKGP): Tisztelt Legfőbb Ügyész Úr! Köszönöm a válaszát. Sajnos a két cég közel 1 milliárd forinttal károsította meg a választókerületem kisnyugdíjasait, őstermelőit, társas vállalkozóit, ami a mi térségünkben óriási pénz, nagyon hiányzik az újratermeléshez, a megélhetéshez. Örülök annak, hogy az igazságszolgáltatás büntető része jó irányban halad, a lakosság igazságérzete azt kívánja, hogy ezek a bűnösök nyerjék el méltó büntetésüket.

Továbbra is gond a pénzek megtérülése. Én hiszem azt, hogy ez a pénz valahol megvan, vagy Boszniában, vagy valahol másutt. El kell érni azt, hogy végre a termelőhöz jusson. A mai vitanap is arról szólt, hogy szélhámosok esetenként joghézagokat kihasználva visszaélnek a lehetőségekkel. Néhány nappal ezelőtt Szent Istvánra emlékezve szóltunk a Szent István-i törvényekről: az akkori törvények szigorából most jó lenne valamennyit visszahozni - azt hiszem, sokan egyetértenek velem.

Tisztelt Legfőbb Ügyész Úr! Válaszát abban a hiszemben, hogy az ügyek kedvezően fognak alakulni, elfogadom. (Taps a Fidesz és az FKGP soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  185  Következő    Ülésnap adatai