Készült: 2021.05.13.17:25:25 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

152. ülésnap (2000.08.23.), 17. felszólalás
Felszólaló Dr. Áder János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Sürgősség elfogadva
Videó/Felszólalás ideje 2:44


Felszólalások:  Előző  17  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Megkérdezem, a kormány nevében kíván-e valaki felszólalni. (Nincs ilyen jelzés.) Jelentkezés nem történt.

Tisztelt Országgyűlés! Napirend utáni felszólalásra jelentkezett Bauer Tamás képviselő úr, Szabad Demokraták Szövetsége; Takács Imre képviselő úr, Magyar Szocialista Párt.

 

Soron következik mai rendkívüli ülésünk napirendjének a megállapítása. Az Országgyűlés ülésének napirendjére, a tanácskozás időtartamára, a felszólalási időkeretekre vonatkozó, elnöki jogkörben előterjesztett napirendi ajánlásomat a hét végi futárpostában kézhez kapták.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a napirendi ajánlással. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a napirendi javaslatot elfogadta.

 

Nagy Sándor, Gál Zoltán és Vancsik Zoltán képviselőknek az úgynevezett olajügyek kivizsgálásával kapcsolatos feladatokról szóló országgyűlési határozati javaslatát H/2961. számon kapták kézhez. Az előterjesztők indítványozták ennek sürgős tárgyalását. A Házszabály 39. § (6) bekezdése szerint, ha az Országgyűlés a sürgős tárgyalást elrendelte, az indítvány tárgyalása az elrendelést kimondó ülésnapon megkezdhető.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a határozati javaslat sürgős tárgyalásával. Kérem, szavazzanak, de ezúttal most már géppel! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 290 igen szavazattal, 13 nem ellenében, 10 tartózkodás mellett a sürgős tárgyalásra vonatkozó javaslatot elfogadta. Közben néhányan jelzik, hogy nem működik a szavazógépük. Kérem a jegyzőket, ezt rögzítsék, és a munkatársakat pedig arra, hogy a szavazógépeket kapcsolják be!

A döntés értelmében tehát a határozati javaslat tárgyalása a mai ülésnapon megkezdhető. Emlékeztetem önöket, hogy a kiküldött napirendi ajánlás szerint 14 órától kerül sor az azonnali kérdések, interpellációk és kérdések tárgyalására. Ezt követően, 16 óra 45 perctől folytatódik a határozati javaslat általános vitája.

 

Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály 53. § (1) bekezdése alapján javaslatot tettem az Országgyűlés határozati javaslata általános vitájának ötórás időkeretben történő tárgyalására. Felkérem Vidoven Árpád jegyző urat, hogy ismertesse az általános vita menetét és a rendelkezésre álló időkereteket!

 
Felszólalások:  Előző  17  Következő    Ülésnap adatai