Készült: 2021.06.22.15:06:00 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

158. ülésnap, 192. felszólalás
Felszólaló Dr. Wekler Ferenc (SZDSZ)
Felszólalás oka Az OGY nem veszi tárgysorozatba
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 5:50

Felszólalások:  <<  192  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Megkérdezem, kíván-e élni valaki a frakciónkénti felszólalás lehetőségével. (Nem érkezik jelzés.) Jelentkezőt nem látok. Értelemszerűen nem is kell válaszolni az elhangzottakra.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, tárgysorozatba veszi-e a T/9943. számon benyújtott törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 138 igen szavazattal, 178 nem ellenében, 12 tartózkodás mellett elutasította a tárgysorozatba-vételt.

Tisztelt Országgyűlés! Most részletes vitára bocsátásokról határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, részletes vitára bocsátja-e az ingatlanokkal, bérlakásokkal kapcsolatban feltárt visszaélések megakadályozásáról, az úgynevezett lakásmaffia tevékenység visszaszorításához szükséges kormányzati intézkedésekről szóló H/9872. számú országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 325 igen szavazattal, 9 nem ellenében részletes vitára bocsátotta a javaslatot.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, részletes vitára bocsátja-e a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény módosításáról szóló T/10470. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 196 igen szavazattal, 10 nem ellenében, 124 tartózkodás mellett részletes vitára bocsátotta a javaslatot.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, részletes vitára bocsátja-e a Gazdasági Versenyhivatal 2003. évi tevékenységéről és a versenytörvény alkalmazása során szerzett, a verseny tisztaságának és szabadságának érvényesülésével kapcsolatos tapasztalatokról szóló beszámoló elfogadásáról szóló H/10383. számú országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 333 igen szavazattal, 1 nem ellenében részletes vitára bocsátotta a javaslatot.

Soron következik az állampolgári jogok országgyűlési biztosának és általános helyettesének 2003. évi tevékenységéről szóló beszámoló elfogadásáról szóló országgyűlési határozati javaslat határozathozatala. Az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság önálló indítványát H/10125. számon kapták kézhez a képviselők. Mivel az előterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, a határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a H/10125. számú országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 335 igen szavazattal elfogadta a javaslatot.

 

(16.40)

 

Soron következik az adatvédelmi biztos 2003. évi tevékenységéről szóló beszámoló elfogadását kezdeményező országgyűlési határozati javaslat határozathozatala. Az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság önálló indítványát H/10215. számon kapták kézhez a képviselők. Mivel az előterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, a határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a H/10215. számú országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 333 igen szavazattal elfogadta a javaslatot.

Soron következik a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosának 2003. évi tevékenységéről szóló beszámoló elfogadását kezdeményező országgyűlési határozati javaslat határozathozatala. Az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság önálló indítványát H/10214. számon kapták kézhez a képviselők. Mivel az előterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, a határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a H/10214. számú országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 337 igen szavazattal elfogadta a javaslatot.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az árak megállapításáról szóló 1990. évi LXXXVII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Szabó Lajos, MSZP-s és Bőhm András, SZDSZ-es képviselők önálló indítványát T/9952. számon, az egységes javaslatot pedig T/9952/12. számon kapták kézhez a képviselők. Mivel az egységes javaslathoz módosító javaslat nem érkezett, a határozathozatal következik. Megkérdezem, a kormány álláspontját kívánja-e valaki ismertetni. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezőt nem látok.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/9952. számú törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 339 igen szavazattal elfogadta a javaslatot.

Soron következik az adókról, járulékokról és egyéb költségvetési befizetésekről szóló törvények módosításáról szóló 2003. évi XCI. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitája és lehetőség szerint a határozathozatal. Pető Iván, az SZDSZ képviselőjének önálló indítványát T/10494. számon kapták kézhez a képviselők.

Megadom a szót Pető Ivánnak, ötperces időkeretben.

Felszólalások:  <<  192  >>    Ülésnap adatai