Készült: 2020.09.29.22:47:32 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

209. ülésnap (2005.03.29.), 94. felszólalás
Felszólaló Rogán Antal (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:59


Felszólalások:  Előző  94  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ROGÁN ANTAL (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Önről nagyon sokan mondják azt az országban, hogy a szavak embere, azaz szeret beszélni. Egy ismert televíziós személyiség az önnel készített interjújában egyenesen úgy fogalmazott, hogy minden szembejövő ipari kamerának nyilatkozik egyet. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Azt nem tudom, ez így van-e, de abban egészen biztos vagyok, hogy abban talán egyet tudunk érteni: ha a politikában fontosak is a szavak, a kimondott szavaknak azonban, ha már elhangzottak, akkor van súlyuk és természetesen van jelentőségük.

Néhány hónappal ezelőtt - nem itt a parlamentben, hanem nem olyan messze innen, az Andrássy úton az önök frakciójának, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselőcsoportjának egyik képviselője, Zuschlag János viccelődött a holokauszt áldozatain. Ennek meg is lett a következménye: Zuschlag képviselő úrnak meg kellett válnia a parlamenti mandátumától.

Néhány hónappal később egy másik helyszínen, Budapesten, február 5-én, szombaton az MSZP születésnapi ünnepségén ön, miniszterelnök úr, szintén viccelődött, és egy vicc keretében sikerült leterroristáznia az egész szaúd-arábiai futballválogatottat. Minderről a kimondott szó súlyáról az arab országok nagyköveti csoportjának a vezetője, Hussein Moussawi libanoni nagykövet három nappal később a következőket mondta: “Nagyon zavart minket a miniszterelnök úr nyilatkozata, amivel azonosította az egész arab nemzetséget a terrorizmussal. A terrorizmusnak nincs hazája, terrorista mindenhol van. Egy vicc volt, de ennek volt visszhangja az arab világban.ö

Én most csak azt szeretném megkérdezni, miniszterelnök úr: ha visszhangja volt, akkor következménye is volt-e? Vagy netán az önök frakciójában dívik az a szólás, hogy amit szabad Gyurcsánynak, azt már nem szabad Zuschlagnak? (Taps az ellenzék padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  94  Következő    Ülésnap adatai