Készült: 2020.09.25.09:42:27 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

233. ülésnap (2001.10.18.), 222. felszólalás
Felszólaló Dr. Kövér László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:46


Felszólalások:  Előző  222  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. KÖVÉR LÁSZLÓ (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nehéz helyzetben van a kormánykoalíció (Göndör István: Nehéz! - Közbeszólások az MSZP padsoraiból: Így van!), mert egymondatos hazugságra nem lehet egy mondatban válaszolni. Önök pedig annyi hazugságot hordtak itt össze az elmúlt órákban, hogy három hétig kellene minden egyes mondatukra reagálni (Hegyi Gyula: Ülésezzünk a jövő héten is!), hogy meg tudjuk mindet válaszolni. De néhányat azért kiragadnék ezekből.

A legfájdalmasabb az volt számomra, amit Hegyi Gyula produkált, mert ő azért - úgy ahogy - a tisztességesebb MSZP-sek közé szokott tartozni. (Zaj, közbeszólások az MSZP padsoraiból. - Dr. Vojnik Mária: Maga ne minősítsen minket!) Mással is el kellett számolnia ismereteim szerint, mint a saját frakcióvezetőjével, ezért rosszul esett az, amikor éppen a szociális érzékenység bukott ki belőle így, ezekkel a drámai, irodalmi szavakkal, és nem tette hozzá azt, hogy amikor önök átadták a Bokros-csomag után a kormányrudat ennek a koalíciónak, akkor minden harmadik gyerek, képviselő úr - minden harmadik újszülött! -, a szegénység küszöbe alá született. Tudja? Minden harmadik! (Bauer Tamás: És most? Most mennyi?) Ők egyébként a legveszélyeztetettebbek a szegénység által mind a mai napig. 2000 végére, két év elteltével ez az arány 20 százalékra, 20 százalék körüli értékre csökkent. Óriási előrelépés, tisztelt képviselő úr! A szegénység által leginkább sújtott, legkiszolgáltatottabb embereken, a gyermekeken tudtunk segíteni ilyen rövid idő alatt. Ez ennek a politikának (Mayer Bertalan: Hol élsz te?) a családtámogatási rendszerét meg azt a fajta szegénypolitikát is dicséri, amit önök hiányolnak.

Ezzel kellene foglalkozni, nem pedig azokkal a hazugságokkal, amelyek arról szólnak, hogy nőtt a szegénység Magyarországon, nőttek a jövedelmi különbségek, mert ez egyszerűen nem igaz. (Közbeszólások az MSZP padsoraiból: Nőttek, nőttek! - Göndör István: El kell olvasni!) Ezt ön pontosan olyan jól tudja, mint én, csak azt nem értem, miért mondja mégis. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

 
Felszólalások:  Előző  222  Következő    Ülésnap adatai