Készült: 2020.09.23.03:19:11 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

233. ülésnap (2001.10.18.), 146. felszólalás
Felszólaló Dr. Kövér László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:52


Felszólalások:  Előző  146  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. KÖVÉR LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Szeretném felkérni Mayer képviselő urat, hogy mérsékelje magát. (Közbeszólások a Fidesz soraiból: Így van!) Szeretném továbbá felszólítani arra, hogy kérjen bocsánatot azért a minősíthetetlen hangnemért, amelyet használt. (Közbeszólások az MSZP soraiból: Nana! - Taps a Fidesz soraiból.)

Szeretném továbbá felkérni arra (Keller László: Lassabban beszélj, nem értjük!), hogy annak a pártnak a nevében, amelynek a frakciójában ül, kérjen bocsánatot a magyar parasztságtól azért, mert az ötvenes években megnyomorították, feketevágásért, szabotázsért és egyebekért tömegesen ültették börtönbe. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Arról beszélj, ami a téma!)

Továbbá '56-ban... (Közbeszólás az MSZP soraiból: Nem is élt még! - Az elmúlt három évről beszélj!) Továbbá '56-ban az olyan emberek, mint az ön volt miniszterelnöke, végigverték a falvakat, leverték az emberek veséjét (Mayer Bertalan: Ugyan már!), hogy utána majd, amikor a hatvanas évek elején be kellett őket erőszakolni a termelőszövetkezetbe, akkor ez egy kicsit könnyebben menjen.

Aztán kérjen bocsánatot azért, mert eladósították ezt az országot, úgy, hogy azóta sem bírunk kimászni azok alól a romok alól, amelyeket ön itt hagyott. (Keller László: Nem olvastad a kormány anyagát!)

Aztán kérjen továbbá bocsánatot azért, mert állítólag az MDF-kormány, amely felszámolta a téeszeket, mindenféle kísérlete ellenére ezek a téeszek ma is léteznek, legalábbis papíron, mert valódi termelőszövetkezetek helyett már régen az önhöz hasonló téeszelnökök zsebében vannak, tokkal-vonóval. (Mayer Bertalan: És a tiedben?!)

Kérjen továbbá - ha van egy csöppnyi becsület önben - bocsánatot azoktól a parasztemberektől, akiket most az önhöz hasonlók szintén megpróbálnak kisemmizni (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Így van!) véglegesen a külső üzletrésztulajdon megváltása kapcsán.

Kérjen továbbá bocsánatot mindazért, amit 1994 és '98 között önök elkövettek ebben az országban. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  146  Következő    Ülésnap adatai