Készült: 2020.09.21.05:26:46 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

114. ülésnap (2000.02.01.), 26-28. felszólalás
Felszólaló Dr. Kövér László (Fidesz)
Beosztás a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 1:51


Felszólalások:  Előző  26 - 28  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. KÖVÉR LÁSZLÓ tárca nélküli miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. De előtte megadom a lehetőséget önnek arra, hogy mint a Ház elnöke, a Ház méltóságának megőrzése érdekében reagálni tudjon Vancsik úr kérdésére. (Közbeszólások a kormánypártok soraiból: Helyes! - Taps a kormánypártok és a MIÉP soraiból.)

ELNÖK: Miniszter úr, én most nem kívánom megadni önnek a lehetőséget, hogy elnézést kérjen a Ház elnökétől, de amennyiben ezt folytatja, akkor kénytelen leszek megvonni a szót. Ön az ülésvezetést nem bírálhatja. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Dehogyisnem! - Sasvári Szilárd: El kell olvasni a Házszabályt!) Amennyiben problémája van a Ház elnökének ülésvezetésével, úgy a Házszabály értelmében (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból.) az ügyrendi bizottsághoz fordulhat. (Tirts Tamás: A zsidózást mi is fájlaljuk, nem csak az SZDSZ! Állítólag érzékenyek erre a problémára!)

Megkérdezem a miniszter urat, hogy kíván-e válaszolni az elhangzott kérdésre vagy sem. Amennyiben kíván, megadom a szót, amennyiben nem, Vancsik urat illeti viszontválaszra a szó.

DR. KÖVÉR LÁSZLÓ tárca nélküli miniszter: Köszönöm, elnök úr. Valószínűleg nem figyelt arra, amit mondtam, ha ön nem kíván élni azzal, hogy a Ház méltóságát és tekintélyét megőrizze, akkor válaszolok ön helyett is, ha lehetséges, a képviselő úrnak. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Helyes!)

Tisztelt Képviselő Úr! Az, amit ön elmondott, előadott két percben, az önmagában is elégséges alátámasztását jelenti mindannak, amit korábban elmondtam. Tehát megmagyarázni azt, hogy miért tartom fenn továbbra is az állításaimat, ezek után talán már nincs is szükség senki számára, aki tárgyilagosan végighallgatta mindazt, amit ön itt összehordott. Viszont van egy olyan momentuma az ön állításainak, amit azon túlmenően, hogy személyesen is rágalmazásnak tekintek, tekintettel arra, hogy még egy darabig - talán az ön által elvárthoz képest kicsit még hosszabb ideig - a magyar kormány tagja is leszek, ezért azt gondolom, vissza kell utasítsam, és szeretném itt a nagy nyilvánosság előtt - tekintettel arra, hogy kevesen hallották azt, amikor akkor mondtam - megvilágítani.

Visszautasítom és kikérem magamnak azt, hogy ön engem azzal gyanúsított, hogy a kongresszuson kommunistáztam és zsidóztam. Én azt mondtam, tisztelt képviselő úr, hogy a Fidesz nem az a liberális párt, ahol azért nem választanak meg valakit elnöknek, mert a szülei kommunista zsidók. Tudja melyik az a liberális párt? Az, amelyik önökkel koalícióban volt négy éven keresztül. (Közbeszólások a kormánypártok padsoraiból: Úgy van! - Taps a kormánypártok soraiból.) Ha esetleg nekem nem hisz, akkor kérem, lapozza fel a Beszélő megfelelő számát, olvassa el az az interjút, amelyet Bauer Tamás adott a szintén SZDSZ-es tagsággal súlyosbított Révész Sándor újságírónak. (Derültség a kormánypártok soraiban.)

Köszönöm. (Taps a kormánypártok és a MIÉP soraiból. - Dr. Csapody Miklós: Az MSZP mint szociáldemokrata párt!)
Felszólalások:  Előző  26 - 28  Következő    Ülésnap adatai