Készült: 2020.09.20.19:36:40 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

111. ülésnap (1999.12.20.), 22. felszólalás
Felszólaló Dr. Kövér László (Fidesz)
Beosztás a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend előttihez hozzászólás
Videó/Felszólalás ideje 2:30


Felszólalások:  Előző  22  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. KÖVÉR LÁSZLÓ tárca nélküli miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Örömmel tapasztaltam, hogy Világosi Gábor úr és az SZDSZ magatartásában a folyamatosság és a diszkontinuitás egészséges egyensúlya érvényesül.

A folyamatosságot az 1993-ban kreált székházügy szappanopera-szerű előadásának újabb fejezete adja. Igaz, hogy ez a szappanopera változó szereplőkkel zajlik - de hát kis párt, kis eszköztár. (Derültség a Fidesz soraiban.)

A megszakítottságot pedig az jelenti, hogy Világosi Gábor úr az SZDSZ nevében korábban nem tapasztalt tiszteletet tanúsít a független bíróság egy ítéletével szemben. Remélem, hogy Isten ebben a jó szokásában meg fogja tartani!

Igaz, hogy ez a másodfokú ítélet, szemben a korábbiakkal, végre olyan, ami az SZDSZ szája íze szerint való. A másodfokú bíróság ítélete egyébiránt nem tartalmi kérdésben foglalt állást, hanem úgy döntött a bíróság, ehhez joga volt, hogy az Élet és Irodalom állítása nem híresztelés, hanem úgymond egy vélemény, amellyel szemben helyreigazításnak nincsen helye. Mint ahogy az a sajtóból is ismert, a Fidesz elnökségének a tagjai felülvizsgálati kérelemmel fordulnak a másodfokú bíróság döntésével szemben a Legfelsőbb Bírósághoz.

Azt javaslom tehát Világosi Gábor úrnak, hogy ne igyon előre a medve bőrére, legyen türelme kivárni a végkifejletet. Remélhetőleg - ez mindannyiunk érdeke - ez minél hamarabb pontot tesz az ügy végére.

Így, advent felé pedig kötelességem, hogy némi békességes hangot üssek meg, még ha erre különösebb okom nem is lenne, és azt kívánom Világosi Gábor úrnak és az SZDSZ-nek, hogy adjon nekik az Isten nagyon sok erőt, egészséget, kitartást, hosszú életet, hogy ha éppen nem a parlamentben, akkor parlamenten kívüli ellenzéki pártként (Taps a Fidesz soraiban.), még nagyon hosszú időn keresztül tudják rágalmazni a Fidesz kormányát!

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok és a MIÉP padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  22  Következő    Ülésnap adatai