Készült: 2019.12.11.13:16:54 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

266. ülésnap (2005.11.15.), 238. felszólalás
Felszólaló Farkas Sándor (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:36


Felszólalások:  Előző  238  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

FARKAS SÁNDOR (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Az előbbi felszólalást, amire reagálok, Németh Imre képviselőtársam tette. Én azért szeretném a képviselő úr figyelmét felhívni néhány olyan tényre, amit ez a kormány ebben az évben sem rendezett, habár írásbeli megállapodás van róla, tudomásom szerint az ön aláírásával; vállalták azt, hogy a Hajdú-Bétnél mintegy 120 család sorsát rendezik, vagy itt van a Hernád menti árvízkárosultak ügye, ami szintén nem lett rendezve. De nem akarok visszamutogatni, inkább talán előre nézzünk, a költségvetés számaira.

Örülök annak, hogy a 400 milliárdos költségvetési támogatást az agrártárca és az agrárágazat megkapja, csak ennek van egy nagyon nagy szépséghibája. Mégpedig az, hogy közel 200 milliárdos determináció terheli a 2006. költségvetési évet, ami azt jelenti, hogy valóban megvan a pénz, de az már el van költve.

Ennek a költségvetésnek van még egy másik nagyon nagy hibája; mégpedig az, hogy azokat a fejlesztési forrásokat nem tartalmazza, amelyek nélkül nincs esélye a magyar gazdáknak arra, hogy az európai uniós gazdákat utolérjék.

 

(16.10)

Majd a rendes felszólalásomban erre és a saját módosító indítványaimra tételesen vissza fogok térni, de az azért elgondolkodtató, hogy milyen az a költségvetés, amely nem valós számokra épül, milyen az a költségvetés, amelyben a hozzáférhető forrás mintegy 16 milliárd forint.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  238  Következő    Ülésnap adatai