Készült: 2021.02.28.07:38:45 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

240. ülésnap (2009.11.09.), 60. felszólalás
Felszólaló Dr. Ódor Ferenc (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka képviselő elutasította a választ
Videó/Felszólalás ideje 1:08


Felszólalások:  Előző  60  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. ÓDOR FERENC (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. A gondunk az, hogy félremagyarázás történik. Nem 30 ezer utasról beszélünk, hanem annyi embert érint ennek a vasúti szakasznak az átmenetinek mondott szüneteltetése; nehogy olyan legyen, mint az ideiglenes, hogy évtizedekig tart.

Tisztelt Ház! Amit megtapasztalhatunk ennek a vasútvonalnak a működésében: kis motorvonatok vannak, tehát nem nagyobb, mint egy busz, és azt gondoljuk, hogy talán környezetbarátabb. Ez az egyik fontos része.

A másik pedig: én azt gondolom, ha átmenetileg esetleg megtakarítás történhet ennek a vasútvonalnak az ideiglenes felfüggesztésével, az sokkal kisebb, mint az a rombolás, amit a pályában, a lelkekben és véleményünk szerint a vidék gazdaságában is elkövet a tárca. Úgyhogy időben szólunk, hogy ezt a lépést ne tegyék meg, amennyiben megteszik, akkor a helyi önkormányzatok véleményével is szembehelyezkedik a minisztérium. Úgyhogy ezért a választ nem tudom elfogadni, és kérem miniszter urat, hogy még egyszer gondolja át ennek a bezárásnak a lényegét.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és a KDNP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  60  Következő    Ülésnap adatai