Készült: 2021.03.03.06:37:15 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

323. ülésnap (2013.11.12.), 203. felszólalás
Felszólaló Bana Tibor (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 3:40


Felszólalások:  Előző  203  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BANA TIBOR (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Jómagam két, általam benyújtott módosító indítvánnyal kapcsolatban szeretném kifejteni a véleményemet, amelyek az ajánlás 473., 506., 1088. és 1095. pontjai alatt találhatóak.

Az első javaslatban a szentgotthárdi barokk katolikus templom belső felújításának folytatására irányoznék elő támogatást. Szeretném kiemelni, hogy a 2010 végén elfogadott költségvetési módosító indítványomnak köszönhetően ebben a vonatkozásban komoly előrelépések történtek, így december végén egy hálaadó misére is sor kerülhet majd. Az adhatja annak aktualitását, hogy ezek a munkálatok tovább folytatódjanak, hogy jövőre lesz a szentgotthárdi csata 350. évfordulója, mindemellett pedig szeretném kiemelni azt, hogy a konkrét elképzelések és tervek is rendelkezésre állnak a munkálatok folytatása tekintetében, ezért bízom benne, hogy az ország harmadik legnagyobb barokk templomának a belső felújítása folytatódhat, és ilyenformán teljes mértékben megszépülhet majd Szentgotthárd város egyik jelképe.

A másik javaslat, amellyel kapcsolatban szeretnék szólni, a Vágó Sebestyén frakciótársammal közösen megfogalmazott indítványunk, amelyben a kőszegi Dr. Nagy László Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény belső felújítására irányoznánk elő 60 millió forintos támogatást. A magam részéről különösen a szívemen viselem ennek az intézménynek a sorsát, hiszen már több alkalommal felemeltem érte a szavamat itt az Országgyűlésben és egyéb fórumokon is. Amikor legutóbb ott jártunk frakciótársammal, akkor személyesen tapasztaltuk a vizesblokkok elavultságát, valamint a mennyezet beázásának tényét, így aztán az intézmény vezetőjével, valamint az ott dolgozókkal beszélgetve egyértelművé vált számunkra, hogy a leány és fiú fürdőhelyiségek felújítása nem tűrhet halasztást.

Bízom benne, hogy ebben a tekintetben is várhatók lépések kormányzati oldalról, ezért kérem kormánypárti képviselőtársaimat is, hogy bírálják felül elképzeléseiket, és támogassák ezeket a javaslatokat. Bár igaz, hogy bizottsági szinten egyik indítványunk sem kapta meg az egyharmados támogatást, én mégis reménykedem abban, hogy ha nem is konkrétan ezek elfogadásával, de valamilyen formában támogatni tudják ezeket a célokat, és megvalósulhatnak ezek a fejlesztések, előrelépések, akár olyan módon, ahogy ez történt a Felsőszölnököt két völggyel összekötő út megépítése kapcsán.

Ennek az ügynek a kapcsán szintén többször felemeltem a szavamat itt a parlamentben szóbeli kérdések formájában, írásbeli kérdéseket is megfogalmaztam, igyekeztem folyamatosan nyomást gyakorolni a kormányra, és szerencsére az idei évi költségvetésben valóban megjelent az út megépítéséhez szükséges összeg. Ennek következtében - a helyiek megelégedésére -, azt lehet mondani, hogy lényegében szinte teljesen befejeződtek a két települést összekötő úttal kapcsolatos munkálatok, ami azért különösen üdvözlendő, mert 2007-ben került sor az alapkőletételre, és ehhez képest egy nagyon komoly adósság volt az, hogy a 2010-es kormányváltást követően is hosszú éveket kellett várni arra, hogy végre elindulhassanak a munkálatok, de ez megtörtént. Bízom benne, hogy az általam most említett két ügy vonatkozásában is hasonló lesz majd a hozzáállásuk, és a magam részéről ezért mindent el fogok majd követni.

Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  203  Következő    Ülésnap adatai