Készült: 2020.04.03.03:42:39 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

197. ülésnap, 185. felszólalás
Felszólaló Orbán Viktor (Fidesz)
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott miniszteri viszonválasz
Beosztás miniszterelnök
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:29

Felszólalások:  <<  185  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Többször elmondtam már több képviselőtársának is, tisztelt képviselőtársam, hogy olyan világban élünk, amikor a svájci frank árfolyamát még a svájciak sem tudják befolyásolni. Ezért ilyen helyzetben a forint árfolyamát fölróni bármilyen kormányzati tényezőnek közgazdasági analfabétizmus.

Ami viszont az embereket illeti, egyetlen csoportról beszélt fenyegetett csoportként, és szeretném, ha az ön szavait hallgató nyugdíjasok nem hinnék el azt, amit ön mondott. Azért, mert ön itt sem mondott igazat. Hiába az úriemberes külső, ön hazudott. (Taps a kormánypárti padsorokban, derültség a Jobbik soraiban.) Ugyanis ön is pontosan tudja a kimért stílus ellenére is, hogy Magyarországon van egy hatályban levő törvény. Ez a törvény garantálja a nyugdíjasok számára, hogy megkapják a nyugdíjak reálértékét.

(17.40)

Hiába változik az infláció nagyobb mértékben, mint ahogy azt bárki várta, az év végén a nyugdíjas fogyasztói kosár alapján el kell számolni. Ezért az MSZP, illetve ön ismét riogatja a nyugdíjasokat, becsapja őket, nem mond igazat. A valóság az, hogy a mi kormányunk megvédi a nyugdíjasokat, megvédi a nyugdíjakat, és meg fogják kapni a reálértékét a nyugdíjnak.

Köszönöm szépen a megtisztelő figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Felszólalások:  <<  185  >>    Ülésnap adatai