Készült: 2020.08.15.03:30:11 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

210. ülésnap (2001.05.29.), 100. felszólalás
Felszólaló Dr. Pósán László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:31


Felszólalások:  Előző  100  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. PÓSÁN LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Bauer Tamás a kereskedelmi televíziókat szeretné ezzel megdotálni, és egyúttal, úgy tűnik, fogadatlan lobbistájaként tevékenykedik, és megkérdőjelezi azt, hogy a nyereségérdekelt vállalkozásokat akkor most a magyar állam hogy és mint...

Én szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy a határon túli magyar vállalkozásoknak az erősítése szolgálja azt a célt, hogy a szülőföldjükön a határon túl élő magyarok igenis megmaradhassanak. A két szóban forgó kereskedelmi televíziócsatorna véletlenül sem ebbe a kategóriába esik, a legjobb indulat mellett sem.

Bauer képviselő úr azt mondta, hogy ő úgy gondolta, majd a kormánypárti oldalon a képviselők kapva kapnak ezen a nagyszerű ötleten. Én bevallom őszintén, hogy a magam nevében tudok csak nyilatkozni, de azért óriási kétely merült fel bennem, hogy vajon egy Frei Tamás-típusú műsoron kellene-e kapva kapni, és elképzelte-e Bauer Tamás azt, amikor például egy Frei Tamáshoz hasonló sztárriporter arról fagatja a nem létező bérgyilkost, hogy a román, a szlovák vagy bármelyik kormány fejét mennyiért ölné meg, hogy ebből micsoda botrányok törnének ki. Elgondolkodott-e ezen? És ha igen, akkor, azt gondolom, talán nem állít ilyen típusú javaslatokat és nem fogalmaz meg ilyen típusú módosításokat.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és a MIÉP soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  100  Következő    Ülésnap adatai