Készült: 2021.05.08.02:50:58 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

217. ülésnap (2005.04.25.), 145. felszólalás
Felszólaló Dr. Szanyi Tibor (MSZP)
Beosztás gazdasági és közlekedési minisztériumi politikai államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 1:44


Felszólalások:  Előző  145  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SZANYI TIBOR gazdasági és közlekedési minisztériumi államtitkár: Nagyon szépen köszönöm. Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Van egy rövid és egy hosszabb válaszom. A rövid az, hogy igen. A hosszabb pedig a következőképpen hangzik. Ön is említette azokat a perspektívákat, amelyeket a 2007-ben induló nemzeti fejlesztési tervhez fűznek. Azt kell mondjam, hogy a minisztérium részéről boldogan támogatjuk ezt a kezdeményezést. Nagyon bízunk abban, hogy a regionális tanács által is támogatott projekt jelentős forrásokhoz fog jutni. Jó az ötlet, örömünkre szolgál, hogy a közösség melléállt. Nem látom akadályát, hogy az európai uniós programok közé ez bekerüljön.

A részletek tekintetében azt tudom mondani, hogy a MÁV Rt. a tartós bérletbe vételre irányuló intézkedéseket megteszi. Ennek keretében megkeresi a tulajdonosi jogkört gyakorló Kincstári Vagyoni Igazgatóságot, illetőleg beszerzi a GKM-től mint a szakmai irányítást ellátó szervtől ennek a szakmai jóváhagyását. A minisztérium, a miniszter úr fel fogja kérni a részvénytársaság vezetését, hogy az önkormányzatok nyilatkozatának ismeretében a szükséges lépéseket mielőbb tegyék meg.

 

(16.10)

Egyébként úgy gondoljuk, hogy a társaságnak saját érdeke is ezt diktálná, hiszen esetlegesen a kezelői jog átadására vonatkozó szerződés megkötésével megszűnne a karbantartási kötelezettsége.

Úgy gondolom, ez egy elfogadható válasz, képviselő úr.
Felszólalások:  Előző  145  Következő    Ülésnap adatai