Készült: 2020.08.03.23:24:52 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

57. ülésnap (1999.03.23.), 125. felszólalás
Felszólaló Révész Máriusz (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:20


Felszólalások:  Előző  125  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Szeretném kiemelni, hogy az oktatási bizottság a miniszter meghallgatása után egyhangúlag fogadta el a miniszter úr válaszát. Némi vita azon volt, hogy a kiegészítéssel fogadjuk-e el, vagy a parlamenti ülésen elhangzott választ tekintse a bizottság elfogadandónak. Úgy gondoltuk, hogy a parlamentet mindenképpen szélesebb körű tájékoztatás illeti meg, ezért döntöttünk e verzió mellett.

Ki kell emelni, hogy az interpelláció elhangzásakor az Oktatási Minisztérium még mindkét egyetemmel, mind a kaposvári, mind a keszthelyi egyetemmel tárgyalásban állt, és a rektorok, illetve a miniszter úr között olyan megállapodás született, hogy a tárgyalások befejezéséig a minisztérium tárgyalási ajánlatát a kettős székhelyről nem hozzák nyilvánosságra.

 

(14.10)

Az oktatási bizottság megállapította, hogy az oktatási miniszter eljárása kompromisszumkereső volt, semmiféle szabálytalanságot nem követett el, és kellő körültekintéssel járt el. Ennek köszönhető, hogy az oktatási bizottság egyhangúlag fogadta el, még egyszer, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a miniszteri választ.

Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  125  Következő    Ülésnap adatai