Készült: 2021.05.15.12:51:37 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

216. ülésnap (2012.09.10.), 95. felszólalás
Felszólaló Harangozó Gábor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:04


Felszólalások:  Előző  95  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HARANGOZÓ GÁBOR (MSZP): Miniszter úr, Ali Hasanov, az azeri elnöki hivatal politikai vezetője egy interjúban azt nyilatkozta, hogy a magyar hatóságok tisztában voltak azzal, hogy Safarovot elnöki kegyelemben részesíthetik. Ha ez igaz, akkor ez nem egyszerűen dilettantizmust jelent, hanem Magyarország tettestárs az ügyben.

Miniszter úr, a magyar közvélemény felháborodva nézi azt a rombolást, ami az önök irányítása alatt történik a külpolitikában. Évtizedek, értékes emberek munkája omlik össze a megalapozatlan, felelőtlen, haszonleső döntések miatt. A botrányok, a kitűnően sikerült szabadságharc, melynek árát a lakosság fizeti meg, tovább mélyítik a magyar külügy végzetes hitelvesztését.

Tisztelt Miniszter Úr! Véget kellene vetni e szomorú lejárató színjátéknak a felelős vezetők lemondásával. Sajnálom, hogy azzal, hogy ön a miniszterelnök úr mögé bújik, szégyenfolt esik az ön eddig majdnemhogy makulátlan és kiváló szakmai pedigréjén. (Taps az MSZP soraiban. - Közbeszólás a Fidesz soraiból: Ki írta ezt neked, Gábor?)
Felszólalások:  Előző  95  Következő    Ülésnap adatai