Készült: 2021.05.12.22:06:05 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

216. ülésnap (2012.09.10.), 350. felszólalás
Felszólaló Győrffy Balázs (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:08


Felszólalások:  Előző  350  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

GYŐRFFY BALÁZS (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Feltett szándékom volt, 10 perc áll rendelkezésemre majd záró megnyilvánulásra, hogy ebben a 10 percben reagálok az elhangzottakra, de félve attól, hogy a Gőgös és Göndör képviselőtársaim által megfogalmazottakra adott válaszom akár ki is töltheti ezt az időt, ezért Varga képviselőtársam megnyilvánulására itt melegében reagálnék.

Ez igazában annyiban nehéz, hogy a módosításhoz érdemi, szakmai észrevételt nem hallottunk, inkább imamalomszerűen ismételgeti azt, amit talán sokszor elmondva el is hisz, hogy a Magosz elhagyta a gazdákat. Képviselőtársam, akkor mondja már el nekünk itt, hogy vajon miért nő a Magosz tagsága, ha mi elhagytuk a gazdákat, és a gazdák csalódnak bennünk. Miért alakulnak újabb gazdakörök? (Gőgös Zoltán: Adtok nekik földet.) Azért, hogy ön ezt mondogatja, lehet, hogy el is hiszi, de attól ez még nem igaz. Az, hogy az álmait itt megfogalmazza, nagyon érdekes lehet, de pillanatnyilag ebben a szakmai vitában - elnézést - a többség talán erre nem kíváncsi.

Képviselő úr, ön erősen lebecsüli a magyar gazdatársadalmat, ha elhiszi azt, hogy a gazdák majd nem tudnak maguknak megfelelő vezetőket választani a kamarai választásokon. Ez egyébként döbbenetes megnyilvánulás.

Budai államtitkár úr már utalt arra, hogy a magoszos nagygazdákat emlegeti. Ki a magoszos nagygazda? Az, akinek mondjuk, van 150 vagy 200 hektár földje és azon gazdálkodik, és mellette még állatot is tart? Mert a Magosz tagságának a gerincét az 50-250 hektáron gazdálkodó emberek adják. De van ennél sokkal kisebben gazdálkodó is, és a létszámuk egyébként folyamatosan nő.

Úgyhogy, képviselő úr, én is azt szeretném kérni, térjünk vissza a szakmai vitára, mert ez, amit ön itt folyamatosan ismételget, attól nem lesz igaz, hogy x alkalommal elmondja. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypárti sorokból.)
Felszólalások:  Előző  350  Következő    Ülésnap adatai