Készült: 2021.05.13.11:10:38 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

216. ülésnap (2012.09.10.), 304. felszólalás
Felszólaló Dr. Vadai Ágnes (független)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:56


Felszólalások:  Előző  304  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. VADAI ÁGNES (független): Köszönöm a szót. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Az előbb már kinyomtam egy kétpercest, mert azt gondoltam, hogy megpróbáljuk ezt az ügyet visszaterelni abba a mederbe, ahova kell, de most egyre érdekesebb mondatok hangzanak el az Országgyűlésben. S bár valóban méltánytalan az üggyel kapcsolatban, hogy ilyen későn tárgyaljuk, de szerintem jobb is, ha a magyar társadalom nem hallja, amit a férfi képviselőtársaim itt mondanak, mert kiszaladnának a világból.

Karvalics képviselő úr olyat mondott, komolyan mondom, én nem tudom, milyen női magamutogatásról beszél. Tudja, képviselő úr, a családon belüli erőszak nem úgy van, hogy akkor itt az Országgyűlésben elhatározzuk, hogy nem lesz. Az van, képviselő úr, csak látens nagyon sok esetben. Nem is lehet tudni, hogy például ebben az Országgyűlésben van-e. Lehet, hogy van. Látens. Mert sokan ma is úgy gondoljuk, hogy ez magánügy. Mi pedig azt gondoljuk, hogy ez a kérdés nem magánügy, ezzel foglalkozni kell. Ahogy Móring képviselő úr mondta, nemcsak a nők, a gyerekek és az idősek esetében, hanem bizony a férfiak esetében is kell ezzel az üggyel foglalkozni.

Azt gondolom, tévedés ezt az ügyet elvinni női feminista kérdés irányába. Ez itt egy teljes tévút. Ez nem erről szól. Ez arról szól, hogy bármennyire is szeretnénk, hogy egyébként normálisan éljenek a családok, békében, boldogan, nem így van. A statisztikák, amelyeket az LMP-s képviselőtársaim elmondtak, azt bizonyítják, és mi is láttuk, tapasztaltuk, olvastuk, hogy ez bizony nem így van. Éppen ezért az Országgyűlésnek az a feladata, hogy hathatós megoldást találjon erre a problémára. A szakmai szervezetekkel, nemcsak jogi szakmai szervezetekkel, hanem olyan szakmai szervezetekkel, amelyek ezzel a problémával nap mint nap szembesültek. Úgyhogy javaslom, próbáljunk leszállni erről "a nők túl önállóak és túl okosakat mondanak" típusú trackről, és ezért ez zavarja a férfiakat, mert ez az út aztán tényleg nem vezet a családon belüli erőszakkal kapcsolatos problémák megoldásához.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  304  Következő    Ülésnap adatai