Készült: 2021.05.15.09:20:21 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

216. ülésnap (2012.09.10.), 264. felszólalás
Felszólaló Hegedűs Lorántné (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:04


Felszólalások:  Előző  264  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HEGEDŰS LORÁNTNÉ (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Csak arra szeretnék röviden reflektálni, amit Pál képviselő úr mondott, még egypár mondattal kiegészítve az én mondókámnak is a végét. Tehát a 21. §-ról szeretnék továbbra is beszélni, ami a magyar történelem kiemelkedő jelentőségű helyszínein lévő extra eljárásrendet fogalmazza meg.

Azt a korábbi vitaszakaszban is elmondtuk már, hogy egy: az, hogy a magyar történelemnek milyen kiemelkedő jelentőségű helyszínei vannak, illetve milyen országos jelentőségű műemlékegyütteseink vannak, már most tudjuk. Tehát ha önök tiszta lappal játszanának, igen, akár egy mellékletként a törvényhez hozzácsatolhatnák, hogy mely helyszíneket gondoltak volna kiemelni a rendes eljárásrend alól. Kettő: minden lehetőséget megadnak a jelenlegi jogszabályok is arra, hogy egy jól átgondolt tervet a jelenlegi szabályozás keretében is megvalósítsanak, és ott a vonatkozó helyi építési szabályzat előírásai szerint megépítsék a kellő építményt, illetve ha az nem felel meg, akkor azt módosítsák.

(21.10)

Erre már most is van lehetőség, tehát csak akarat kéne hozzá. A mindenki egyenlő, de vannak egyenlőbbek elvet önök beleerőltetik ebbe a törvénybe, nem törődve azzal, hogy például a kártalanítás és a kisajátítás mint sajátos építésügyi jogintézmény csak arra az esetre vonatkozhat, amikor a helyi építési szabályzat valamilyen módon befolyásolja az adott ingatlan sorsát. Ebben az esetben viszont erről szó sincs. Gondolom, ezek igen nagy jelentőségű beruházások lesznek, ezért kérdezem tisztelettel, hogy ha ez valamifajta érdeket sért, tehát szükség lenne kártalanításra vagy kisajátításra, akkor milyen eljárásrendben gondolja majd a kormány ezt megoldani.

Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a Jobbik soraiban.)
Felszólalások:  Előző  264  Következő    Ülésnap adatai