Készült: 2020.02.21.11:04:28 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

274. ülésnap, 168. felszólalás
Felszólaló Dr. Fónagy János (Fidesz)
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Beosztás Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:02

Felszólalások:  <<  168  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Én úgy gondolom, hogy itt a családi kapcsolatok citálásának nincs különösebb értelme. Én is tudok neveket mondani az önök érzelmi köreihez tartozó rokonságból, de úgy gondolom, az ön kérdésének sem ez volt a lényege, hanem az, hogy amikor a kormány ezt az ön által elég pejoratívan emlegetett eljárást lefolytatta, akkor megfelelően alkalmazta és alkalmazza-e a magyar törvényeket vagy sem.

A pályázat kiírása a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló 2012. évi CXXXIV. és a koncesszióról szóló 1991. évi XVI. törvény alapján történt meg. A pályázati kiírás tartalmazza az elbírálás szempontjait, amely alapján a pályázatok összpontjának a kialakítása megtörtént. A pályázati kiírás is tartalmazza, hogy a törvényben megengedett pozitív diszkrimináció céljának megfelelő szempontok szerint előnyben kell részesíteni az e céloknak megfelelő pályázókat. E taxatívan meghatározott törvényi szempontok között az európai irányelveknek megfelelően nem szerepel, nem szerepelhet a helyhez kötöttség. A pályázat kiírása és lebonyolítása a törvényes eljárási rend betartásával, a törvényi célok maximális szem előtt tartásával történt. A törvényes rendben kialakított összpontszám alapján ítélték meg a koncessziós jogokat az összességében legelőnyösebb pályázatokat benyújtók számára.

Meggyőződésem, hogy a pályázati eljárás lezárultával ezekről a tényekről ön is meg tud győződni. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

Felszólalások:  <<  168  >>    Ülésnap adatai