Készült: 2020.07.15.01:43:57 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

331. ülésnap (2013.12.02.), 8. felszólalás
Felszólaló Dúró Dóra (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend előttihez hozzászólás
Videó/Felszólalás ideje 1:59


Felszólalások:  Előző  8  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DÚRÓ DÓRA (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Asszony! A Jobbik a kezdetektől fogva támogatta ezt az elképzelést, hogy a közösségi szolgálatot lehetővé tegyük minden középiskolás diák számára, és ez egy olyan intézkedése volt az államtitkárságnak, amely, úgy tűnik, a megvalósításban is sikeresnek mondható.

Az alapvetésből ki kell emelnem - azok mellett, amiket az államtitkár asszony is elmondott - azt, hogy egy értelmes elfoglaltságot ad a fiataloknak, és olyan készségek, képességek fejlődnek bennük, amelyeket iskolapadban ülve nagyon nehéz átadni. Olyan tapasztalatokat tudnak szerezni a közösségi szolgálat ideje alatt, amelyeket az iskola falain belül a pedagógusok nagyon nehezen tudnának átadni, és élményeket szereznek, amelyek sok esetben életre szólóak lesznek számukra, és akár a pályaválasztásukat is meghatározzák. El kell azonban mondanom, hogy az önkéntességhez kötni nem tartom szerencsésnek ezt a programot, hiszen végül kötelezőként valósult meg, de ez nem probléma, nem bírálatként mondom, egyáltalán nem tartom gondnak, hogy ez végül kötelezően bevezetésre került a középiskolások között.

Azt még felvetném az államtitkár asszonynak, hogy elgondolkodhatnának azon, hogy azoknak a diákoknak, akik folytatják ezt a tevékenységüket a kötelező időtartamot követően is, vagy pedig kimagasló eredményeket tudnak elérni ez alatt az idő alatt, valamilyen motivációt, további segítséget nyújtsanak, akár sportolási lehetőségeket kedvezményesen vehetnének igénybe, vagy hasonló más kedvezményeket juttathatnánk nekik, illetve azoknak az iskoláknak, amelyek kimagaslóan tudják megvalósítani ezeket a programunkat.

Úgyhogy elismerésünket kell kifejeznünk, és a diákoknak is köszönetet mondunk ezért az elvégzett munkáért.

Köszönöm a figyelmet. (Taps a Jobbik soraiban.)

(13.20)
Felszólalások:  Előző  8  Következő    Ülésnap adatai