Készült: 2020.08.07.12:15:01 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

95. ülésnap, 210. felszólalás
Felszólaló Dr. Ujhelyi István (MSZP)
Felszólalás oka Az OGY nem veszi tárgysorozatba
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 3:40

Felszólalások:  <<  210  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Most a határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy tárgysorozatba veszi-e a Sneider Tamás és képviselőtársai által előterjesztett H/2445. számú határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak most! (Szavazás.)

44 igen szavazattal, 273 nem ellenében, 30 tartózkodás mellett nem vette tárgysorozatba az Országgyűlés a javaslatot.

Tisztelt Országgyűlés! A jegyzők megszámolták a név szerint leadott szavazatokat. Bejelentem tehát, hogy az Országgyűlés 263 igen szavazattal, 108 nem ellenében, tartózkodás nélkül a T/3199. számú törvényjavaslatot elfogadta. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztők indítványozták, hogy az Országgyűlés elnöke az imént elfogadott törvény sürgős kihirdetését kérje a köztársasági elnöktől. Kérdezem önöket, hogy hozzájárulnak-e ehhez. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

255 igen szavazattal, 99 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta az Országgyűlés az indítványt.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az Alkotmánybíróságról szóló 1989. évi XXXII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat határozathozatala. Lázár János, Balsai István és Talabér Márta képviselők önálló indítványát T/3200. számon kapták kézhez a képviselők. Mivel az előterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, a határozathozatal következik most. Emlékeztetem önöket, hogy a kormány támogató álláspontját az általános vita kezdetén az államtitkár úr már ismertette. Az előterjesztés elfogadásához az alkotmány rendelkezései alapján a jelen lévő országgyűlési képviselők kettőharmadának igen szavazata szükséges.

Tisztelt Ház! Kérdezem tehát önöket, elfogadják-e a T/3200. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak most! (Szavazás.)

257 igen szavazattal, 99 nem ellenében, tartózkodás nélkül az Országgyűlés elfogadta a javaslatot.

Az előterjesztők indítványozták, hogy az Országgyűlés elnöke az imént elfogadott törvény sürgős kihirdetését kérje a köztársasági elnöktől. Kérdezem önöket, hogy hozzájárulnak-e ehhez. Szavazzanak most! (Szavazás.)

257 igen szavazattal, 98 nem ellenében, tartózkodás nélkül a sürgős kihirdetést kérte az Országgyűlés.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Közép-európai Funkcionális Légtérblokk létrehozásáról szóló Megállapodás kihirdetéséről szóló törvényjavaslat általános vitája és a határozathozatal. Az előterjesztést T/3292. számon megismerhették.

Az előterjesztői expozé következik, Fónagy János államtitkár úr, 20 perces maximális időkeretben.

(19.40)

Felszólalások:  <<  210  >>    Ülésnap adatai