Készült: 2020.08.04.14:17:43 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

94. ülésnap, 267. felszólalás
Felszólaló Balczó Zoltán (Jobbik)
Felszólalás oka részletes vita megkezdve
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:06

Felszólalások:  <<  267  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Az általános vitát lezárom. Mivel az előterjesztéshez módosító javaslat érkezett, a részletes vitára bocsátásra és a részletes vitára következő ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvénynek az Alaptörvénnyel összefüggő egyes átmeneti rendelkezések megalkotása érdekében szükséges módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Lázár János, Balsai István és Talabér Márta, Fidesz, képviselők önálló indítványát T/3199. számon, az együttes bizottsági ajánlást pedig T/3199/6. számon megkapták és megismerhették.

A bizottsági ajánlás összesen négy ajánláspontot tartalmaz, ezek mindegyike a 2. § módosítását kezdeményezi, így nincs szükség a részletrendelkezések összevonására.

Megnyitom a részletes vitát a beérkezett módosító javaslatokra. Szeretném jelezni, hogy ebben az esetben a felszólalási időkeret 10 perc.

Szeretném kérdezni Harangozó Tamás képviselő úrtól, hogy kire kíván reagálni, mivel a Házszabály szerint a kétperces felszólalás előző képviselői felszólalásra szolgáló reagálás. (Dr. Harangozó Tamás: Az első rendesre fogok reagálni.) Igen, jó, köszönöm szépen, mert így nem önnek kell elsőnek megadnom a szót, hanem tudomásul vette, hogy reagálni fog. (Derültség.)

A felszólaló akkor készüljön föl Harangozó Tamás rendkívül kemény reagálására, éles vitának leszünk tanúi. Megadom a szót Lamperth Mónikának, az MSZP képviselőjének. (Derültség és taps a kormánypártok padsoraiból.)

Felszólalások:  <<  267  >>    Ülésnap adatai